Nieuws

Kick-off begaafdheidsprofiel

12 december 2023
Terug

Voor de leerlingen van die deel uitmaken van het Begaafdheidsprofiel werd er onlangs een kick-off georganiseerd. Tijdens de kick-off kregen de leerlingen informatie over het tweeledige programma: leerlingen kiezen ervoor om zelfstandig met een module aan de slag te gaan óf leerlingen krijgen begeleiding op het gebied van ‘Leren Leren’ of ‘Executieve vaardigheden’.

De leerlingen die hiervoor in aanmerking komen zijn leerlingen die gecertificeerd hoogbegaafd zijn, die als plusser uit de screening van het CBO (leerjaar 1) zijn gekomen óf leerlingen waarvan de mentor of vakdocent heeft aangegeven dat ze meer aankunnen dan de reguliere lesstof.

Plusmodules

De tutoren, mevrouw Leyba en mevrouw Simonis, gaven een duidelijk beeld van de mogelijkheden om te ‘plussen’. Zo kunnen leerlingen aan de slag met een digitale module zoals bijvoorbeeld design, ontwerp je eigen woonwijk of Spaans óf ze kunnen masterclasses volgen op de universiteit. Keuze genoeg! Inmiddels zijn enkele leerlingen al enthousiast van start gegaan. Andere geïnteresseerde leerlingen kunnen tot de kerstvakantie contact opnemen met hun tutor, zodat ze in januari aan de slag kunnen.

Presentaties

Voor de deelnemende leerlingen wordt eind mei een moment georganiseerd waarop ze hun gekozen project presenteren. Leerlingen die een mooi eindproduct kunnen voorleggen, krijgen als bekroning een certificaat!

hb2.jpeg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!