Nieuws

Afsluiting modules Plusklas Meerderweert

21 maart 2019
Terug

Vol enthousiasme hebben de leerlingen van de bovenschoolse plusklas Meerderweert deelgenomen aan vier modules op Het College, georganiseerd door het Begaafdheidsprofiel. Deze modules zijn het vervolg op de extra uitdaging die de kinderen op de basisschool aangeboden krijgen.

In februari en maart hebben 25 leerlingen van groep 7 en 8 vier bijeenkomsten gehad. Tijdens de eerste gingen we dieper in op hoe het eraan toe gaat op de 'grote school' en kregen de leerlingen informatie over het Begaafdheidsprofiel. Ook konden ze reageren op verschillende stellingen rondom het thema hoogbegaafdheid. In de daaropvolgende drie modules werden de kinderen uitgedaagd op het gebied van de klassieke talen, wiskunde en in het lab (biologie en scheikunde).

Afsluiting 

Ter afsluiting van de modules kregen alle leerlingen wat lekkers en iets te drinken en kreeg iedereen een welverdiend certificaat om te bewaren in het plusklas-portfolio. 

We zien uit naar een volgende samenwerking met de plusklas van Meerderweert en onderzoeken de mogelijkheden of er meer scholen/stichtingen interesse hebben in deze activiteit.

TVHA7815.jpg

FQBD8460.jpg

NHUP0639.jpg