Boekenfonds

Boeken worden aan het begin van het schooljaar gratis door het boekenfonds aan de leerlingen ter beschikking gesteld. De boeken blijven eigendom van de school. Om ervoor te zorgen dat leerlingen op een zorgvuldige manier met de verstrekte boeken omgaan, wordt op het moment van inschrijving op school een gebruiksovereenkomst/schaderegeling met de ouders gesloten.


Inleveren boeken 

De belangrijkste regels voor het inleveren van de boeken aan het einde van het schooljaar hebben we hier nog eens op een rij gezet:

  • Controleer je boeken via de boekenlijst in Magister (per 01.09.2019 via Bookmaster).
  • Alle boeken worden zonder kaftpapier en onbeschreven ingeleverd.
  • Om oponthoud te voorkomen, is gummen tijdens het inleveren niet toegestaan. Dus thuis gummen!
  • Boete: contant te verrekenen bij het inleveren. Neem dus geld mee als je de boeken in komt leveren.
  • Schade boven de 10 euro zal worden verrekend met de eerstvolgende rekening van de school. 
  • Indien je, zonder tegenbericht, niet aanwezig bent op de afgesproken tijd, wordt 5 euro in rekening gebracht.
  • Indien u vragen hebt, kunt u de beheerder van het boekenfonds dhr. Bijlmakers telefonisch op school hierover benaderen (0495-657740).


Reclameren boekenfonds

In september is er voor de leerlingen altijd een 'reclamatie-dag' waarop er gelegenheid is om te reclameren over de kwaliteit van de boeken die uw kind voor het komende schooljaar heeft ontvangen. Gevraagd wordt om alle op- en aanmerkingen te noteren in de kaft of op de eerste bladzijde van het boek. Het boekenfonds controleert en zet vervolgens een paraaf met een dagstempel zodat u voor de genoteerde schade gevrijwaard bent wanneer u de boeken weer inlevert.

Alle extra schade wordt natuurlijk wel gewoon aan de leerling berekend wanneer de boeken aan het einde van dit schooljaar weer ingeleverd worden. Meer informatie volgt binnenkort via de website en de monitoren in de school.

 

Boekenlijst

Leerlingen kunnen hun boekenlijst dit schooljaar nog vinden in Magister 6 onder het kopje boeken/leermiddelen. Daarna helemaal rechts bij weergave ‘alles weergeven’ aanvinken. Let er hierbij op dat de letter 'h' bij de interne code van een werkboek betekent, dat het werkboek hergebruikt gaat worden! Er mag dus niet in geschreven worden. Ouders loggen in op Magister 5 en hebben deze mogelijkheid helaas niet. In het schooljaar 2019-2020 gaan we over op Bookmaster. Informatie en inloggegevens volgen in het nieuwe schooljaar.

Voor vragen over het boekenpakket kunt u contact opnemen met de beheerders van het boekenfonds:

T. 06 48 5926 71
E. boekenfonds@college.nl

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!