Leren leren

Op Het College is er veel aandacht voor het begeleiden/ondersteunen van de leerlingen op het gebied van leren leren. Met de juiste betrokkenheid kunnen ouders/verzorgers een positieve invloed uitoefenen op dit proces. In de komende maanden zullen we enkele filmpjes voor ouders/verzorgers beschikbaar stellen, die inspringen op het leren leren op Het College en de betrokkenheid vanuit thuis. Het eerste filmpje gaat over de (voorbereiding op de) toetsweek. 

  • De (voorbereiding op de) toetsweek

Op Het College worden leerlingen in klas één en twee door hun mentor voorbereid op de toetsweek door middel van een leerschema. Uitleg hierover en tips hoe u uw kind kunt begeleiden tijdens de (voorbereiding van de) toetsweek kunt u bekijken in dit filmpje.

  • Studieplanner

In de eerste twee jaar van Het College krijgen alle leerlingen een studieplanner van school. De studieplanner wordt gebruikt voor het noteren van het huiswerk én voor het plannen van het huiswerk. Bent u benieuwd hoe dit werkt of wilt u uw kind ondersteunen bij het plannen? Kijkt u dan naar deze video met uitleg. 

  • Gebruik Itslearning

Deze video maakt je wegwijs in Itslearning.


Hulpmiddelen voor leerlingen en/of ouders