Nieuws

Eerste en tweede plaats landelijke wedstrijd profielwerkstuk

7 april 2016
Terug

Woensdag 6 april 2016 wist Anouk Heijnen uit HAVO-5 met haar profielwerkstuk ‘EDS’ de eerste plaats te behalen tijdens de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken op het Baarns Lyceum in Baarn. Emiel Schipper en Sep Bregman uit VWO-6 behaalden de tweede plaats met hun profielwerkstuk ‘Watermanagement in de Vinschgau’. Het College reisde met elf leerlingen van HAVO-5 en VWO-6 af naar deze landelijke wedstrijd van het Europees Platform. Begeleidend docent Jo Curfs is trots op zijn leerlingen die hier een geweldige prestatie neer hebben gezet.


Eerste plaats

Voor haar profielwerkstuk ‘EDS’ onderzocht Anouk Heijnen de verschillen in behandelingswijze van de ziekte EDS tussen Frankrijk en Nederland. Als ervaringsdeskundige sprak zij in Fonsorbes met plaatselijke hulpverleners, bevolking, bestuurders en artsen in het ziekenhuis van Toulouse. Het gedegen onderzoek van Anouk gekoppeld aan haar enthousiasme en de respons die zij kreeg in Frankrijk en Nederland heeft haar deze prestigieuze prijs opgeleverd.


Tweede plaats

Emiel Schipper en Sep Bregman behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Watermanagement in de Vinschgau’. Deze VWO-6 leerlingen hebben een wateronderzoek gedaan in de Vinschgau, Süd-Tirol Noord-Italië. Tijdens hun bezoek in november hebben zij gepraat met de beheerders en gebruikers van water van de rivier de Etsch. Daarnaast hebben zij aanbevelingen gedaan voor een efficiënter gebruik van de waterhoeveelheden in de Vinschgau.

Foto's van de wedstrijd zijn te vinden in de fotogalerij.

IMG_1871.jpg