Nieuws

Buitenlands profielwerkstuk en talenpracticum

21 november 2019
Terug

Afgelopen weekend vertrokken meer dan 100 leerlingen uit de bovenbouw van Het College en de Philips van Horne met hun begeleiders naar Kaunas in Litouwen, Narbonne in Frankrijk, Telfs in Oostenrijk, Brixen in Italië en Linköping in Zweden met als doel het maken van hun profielwerkstuk of het uitvoeren van het Talenpracticum. Dit zijn opdrachten voor leerlingen in de (voor)laatste klas van de bovenbouw van HAVO en VWO en kunnen dienen als uithangbord voor vervolgopleidingen.


Voorbereiding

De groep leerlingen heeft zich vanaf het begin van dit schooljaar al voorbreid op de reis. Op school en thuis maakten ze een Daily program. Ze hebben een onderwerp gekozen, zoeken naar informatie, maken een exacte dagindeling voor de reis en zoeken contact met hun buitenlandse leerling. De buitenlandse leerlingen begeleiden de Nederlandse leerlingen tijdens hun verblijf in het buitenland en zorgen voor de afspraken van onze leerlingen via het Daily Program. Tevens zijn zij de gastgezinnen waar de Nederlandse leerlingen verblijven. De week in het buitenland bestaat niet alleen uit het werken aan het profielwerkstuk. Ook cultuur en sport komen aan bod. Na een week keren de leerlingen terug met vast en zeker een heleboel nieuwe indrukken en ervaringen.

Tegenbezoek

In maart, bij het tegenbezoek, zijn de rollen omgedraaid. Dan begeleiden de leerlingen van Het College en de Philips van Horne de buitenlandse leerlingen. Zij fungeren als gastgezinnen en organisatoren van hun Daily programs. 

Enkele foto's uit Oostenrijk en Litouwen zijn te vinden in de fotogalerij.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!