Nieuws

ELOS-uitwisseling

28 mei 2019
Terug

Na een bezoek van onze VWO 3-leerlingen aan het buitenland in april, kwamen vorige week Duitse, Spaanse en Frans leeftijdgenoten uit Edenkoben, Kirchzarten, Alhourin de la Thorre en Beziers in het kader van de Europese Leeromgeving (ELOS) voor een tegenbezoek naar Weert.

Verslag

De maandag was een reisdag. Op dinsdag werden de 135 leerlingen door directeur Frank Stals ontvangen en om 9.00 uur startte het programma. Het onderwerp was “Voor- en nadelen van digitalisering” De eerste twee uren waren gevuld met 2 lezingen. Een lezing had als onderwerp de nadelen en een lezing had als thema de voordelen. De lezingen werden verzorgd door Mevr. M. Ferriere van de Stichting Jeugd en Gezin. De andere lezing werd verzorgd door Mevr. Winters van Smart Homes In Eindhoven. ’s Middags moesten de leerlingen een filmpje maken waarin ze de voordelen en nadelen uit werkten.

Op woensdag gingen de leerlingen naar de Zaanse Schans en naar Amsterdam. Op donderdag gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een spel. Ze gebruikten hierbij informatie van twee weken uitwisseling. ’s Middags werd het spel gespeeld en beoordeeld. De uitwisseling verliep goed. De leerlingen en de begeleiders zijn zeer tevreden. De leerlingen organiseren bovendien veel gezellige activiteiten na schooltijd.

De collega’s uit Edenkoben formuleerden het zo:

“Auch im diesem Jahr stellte sich unser Programm als volller Erfolg heraus. Die Begrüssung unsere Gäste aus Spanien, Frankreich und Deutschland verlief herzlich. Dieses Gefühl der Verundenheit Europas spiegelte sich auch in unseren gemeinsamen Attivitäten wider.”

 

KMCU2914.jpg