Kennismaken met Het College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.

Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we maandag 17 januari een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? De uitzending is hier terug te zien:


Vragen?
We hebben gedurende de avond ontzettend veel vragen gekregen via de chat. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels een antwoord gekregen op zijn of haar vraag. We hebben alle vragen en antwoorden op een rijtje gezet in zgn. Q&A-lijsten (Questions en Answers). Dan kunnen jullie de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen. 

Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord is? Stuur dan een e-mail naar info@college.nl (Het College) of info@koersweert.nl (Koers). Zit jij in groep 7 en kom je onze school ontdekken?

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs.

Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 normaal gesproken al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Door de coronamaatregelen was dat dit schooljaar helaas niet mogelijk. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we op woensdag 8 juni onze deuren. Van 15:30 tot 17:30 uur kun je samen met je vrienden aan de hand van onze app een speurtocht doen in onze school. Op deze manier leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Schrijf je in en doe mee! 


Inschrijven

We vinden het fijn om te weten hoeveel leerlingen onze school op 8 juni komen bezoeken. Wij willen je dan ook vragen om je van tevoren even aan te melden via dit online aanmeldformulier.

We hebben geen tijdsblokken meer, dus je bent gewoon welkom vanaf 15:30 uur. Ervaring leert dat je een uur tot anderhalf uur met alle vragen bezig bent. Je hebt tot half zes de tijd. Wil je met een groep vrienden/vriendinnen samen de speurtocht doen? Dat kan! Spreek dan samen af vóór de ingang van de school of wacht op elkaar op de grote trap in de aula.

  • Inschrijven is alleen mogelijk voor leerlingen van groep 7.
  • De inschrijfperiode loopt tot en met dinsdag 7 juni.
  • Tijdens de speurtocht zelf heb je per groepje minimaal 1 mobiele telefoon nodig met daarop de app van Het College. Download hiervoor de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek op ‘Het College’.
  • Heb je de app op 8 juni nog niet op je telefoon? Geen probleem, onze leerlingen helpen je bij binnenkomst met het installeren van de app.
  • Uiteraard hebben we wifi. De wifi code ontvang je bij binnenkomst in onze school.


We vinden het ontzettend fijn dat we jullie eindelijk onze school van binnen kunnen laten zien!


Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 13 juni of dinsdag 14 juni 2022 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!