Kennismaken met Het College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7      Flyer groep 8Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2023-2024.

Open Huis

Op maandag 23 oktober 2023 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op Het College en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er was veel aandacht voor de specifieke speerpunten van de school, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers.

Heb je het Open Huis gemist en ben je benieuwd naar Het College? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis hier (link volgt) in te zien. Zit je in groep 8 dan zien we je graag in januari op onze voorlichtingsavond.


Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op maandag 29 januari 2024 organiseerde Het College een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor de leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Heb je de voorlichtingsavond met proeflessen gemist? Kom dan op 6 of 13 maart naar één van onze meeloopmiddagen. Deze zijn speciaal voor de leerlingen van groep 8.

Ben je nu al benieuwd naar ons aanbod? Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:

 


Vragen?
Alle vragen die we tijdens de avond kregen, hebben we samen met de antwoorden op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen: Meeloopmiddagen

Op woensdag 6 en woensdag 13 maart 2024 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen en de wijze van aanmelding volgt direct na de voorjaarsvakantie.


Ontdekkingstocht leerlingen groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we op woensdag 12 juni 2024 onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier t.z.t. wat we gaan doen en hoe je je aan kunt melden. Aanmeldweek

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart 2024. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 3 juni of dinsdag 4 juni 2024 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

Kijk ook eens naar:

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!