Kennismaken met Het College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7      Flyer groep 8Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2024-2025.

Open Huis

Op maandag 4 november 2024 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op Het College en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er is veel aandacht voor de specifieke speerpunten van de school, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers.

Ben je nu al benieuwd naar Het College? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis van afgelopen jaar hier in te zien. 


Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op maandag 13 januari 2025 organiseert Het College een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor de leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. 

Ben je nu al benieuwd naar ons aanbod? Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:

 


Vragen?
Alle vragen die we tijdens de avond kregen, hebben we samen met de antwoorden op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen: Meeloopmiddag

Op woensdag 26 februari 2025 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag. Je kunt dan kennismaken met Het College én met Koers. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddag en de wijze van aanmelding volgt begin 2025.


Aanmeldweek

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan van maandag 24 t/m vrijdag 28 maart 2025. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 2 juni of dinsdag 3 juni 2025 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

Kijk ook eens naar: