Kennismaken met Het College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Kennismakingsactiviteiten

Het is op dit moment nog niet te overzien wat de situatie rondom COVID-19 in het schooljaar 2021-2022 is en welke RIVM-richtlijnen er dan nog gelden. We gaan er vooralsnog vanuit dat we onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers gewoon op school kunnen laten komen en hebben dan ook data ingepland voor ons Open Huis, onze voorlichtingsavond met proeflessen en de meeloopmiddag. Bekijk onze voorlichtingsposter hier. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.


Extra meeloopmiddagen

De afgelopen weken konden de leerlingen van groep 8 zich aanmelden voor extra meeloopmiddagen op woensdag 24 en donderdag 25 november 2021. Eindelijk konden we de deuren openen voor deze leerlingen!

Omdat de besmettingen in het basisonderwijs de afgelopen dagen echter zo snel zijn opgelopen hebben we, na overleg met de besturen van het basisonderwijs, besloten de meeloopmiddagen alsnog te annuleren. We vinden het niet verantwoord om zoveel leerlingen van verschillende scholen op dit moment bij elkaar te brengen.

We vinden het heel spijtig voor alle groep 8-leerlingen en hopen dat we ze binnenkort alsnog de kans kunnen bieden om een kijkje te komen nemen.

 

Open Huis

In week 2 (maandag 17 t/m donderdag 20 januari 2022) organiseren we een Open Huis op alle scholen van LVO Weert. Op maandag 17 januari 2022 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op Het College en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er zal veel aandacht zijn voor de specifieke speerpunten van de school, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers.

Ben je nu al benieuwd naar Het College? Het afgelopen jaar hebben we een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus nu al bij ons binnenkijkenl! Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzending:

Tijdens de uitzending hebben we diverse vragen binnen gekregen. Deze hebben we, samen met de antwoorden, gebundeld in een zgn. Q&A:


Voorlichtingsavond en proeflessen

Van 14 t/m 17 februari 2022 staan op alle scholen van LVO Weert de voorlichtingsavonden met proeflessen gepland. Op Het College wordt tijdens de voorlichtingsavond voor groep 8 op maandag 14 februari 2022 van 18:30 tot 20:30 uur uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.  Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert. Tevens is onze folder hier in te zien: 


Folder Het College

 


Meeloopmiddagen

Op woensdag 23 februari 2022 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.


Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden 2021

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 7 en dinsdag 8 juni 2021 kennis met hun mentor en medeleerlingen. De coronamaatregelen laten het gelukkig toe om jullie eindelijk eens jullie toekomstige school te laten zien! Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.  

Door de beperkende coronamaatregelen kunnen wij ouders helaas niet uitnodigen. Daarom vindt er op woensdag 9 juni een korte digitale informatiebijeenkomst voor ouders plaats. Meer info is te vinden in de uitnodigingsbrief. 


Kennismakingsavonden 2022

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 13 juni of dinsdag 14 juni 2022 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!