Kennismaken met Het College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan maak je dit jaar of volgend jaar een keuze voor middelbare school. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Kennismakingsactiviteiten

Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 en de geldende RIVM-richtlijnen bekijken wij op dit moment hoe wij onze voorlichtingsactiviteiten dit schooljaar veilig kunnen laten verlopen. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.

 

Open Huis

In onze communicatie over de voorlichtingsactiviteiten hebben we aangegeven dat we in week 45 (maandag 2 t/m donderdag 5 november 2020) een Open Huis organiseren op alle scholen van LVO Weert. Om de veiligheid van leerlingen, ouders en personeel in acht te nemen hebben wij echter besloten het Open Huis in november geen doorgang te laten vinden.

Benieuwd naar Het College? Onze promotiefilm op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is onze nieuwe folder 2020-2021 hier in te zien:


Folder Het College


Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Op de scholen van LVO Weert ben jij van harte welkom!

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.


Online voorlichting
Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we onlangs een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzending:
 

We hebben gedurende de avond ontzettend veel vragen gekregen via de chat. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels een antwoord gekregen op zijn of haar vraag. We hebben alle vragen en antwoorden op een rijtje gezet in zgn. Q&A-lijsten (Questions en Answers). Dan kunnen jullie de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen.

Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord is? Stuur dan een e-mail naar info@college.nl.

Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.Online voorlichting Tweetalig Onderwijs

Op dinsdag 26 januari jl. hebben we een online voorlichting van het Tweetalig Onderwijs gegeven via MS Teams. Heb je deze informatie avond gemist of wil je de informatie nog eens rustig nalezen? Dat kan! De presentatie is hier in te zien.


Q&A
Alle vragen en antwoorden die deze avond voorbij zijn gekomen, hebben we op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Dan kunnen jullie de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen.


Vragen?
Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord is? Neem dan contact op met mw. Neijnens of dhr. Van RooijenMeeloopmiddagen

Zoals op onze website is te lezen, staan er op woensdag 24 februari en woensdag 3 maart meeloopmiddagen gepland voor de leerlingen van groep 8. Na de online voorlichting in januari stonden we te springen om onze toekomstige leerlingen eindelijk op school te verwelkomen en rond te leiden. Vanwege de huidige coronamaatregelen achten wij het echter niet verantwoord om deze meeloopmiddagen door te laten gaan. We hebben daarom besloten de meeloopmiddagen geen doorgang te laten vinden.Aanmeldavonden

Vanwege de huidige coronamaatregelen verloopt ook de aanmelding anders dan jullie van ons gewend zijn. Aanmelden op één van onze scholen kan digitaal van maandag 1 maart (09:00 uur) t/m dinsdag 9 maart 2021 én op maandag 15 maart van 08:00 tot 15:00 uur) Alléén de leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK) op Het Kwadrant worden samen met hun ouders persoonlijk uitgenodigd. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 7 en dinsdag 8 juni kennis met hun mentor en medeleerlingen. We hopen dat de coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten om jullie eindelijk eens jullie toekomstige school te laten zien! Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Mits de maatregelen het toestaan. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!