Het eerste leerjaar

Op Het College Weert zitten de leerlingen vanaf het eerste leerjaar in gecombineerde atheneum/gymnasium-klassen. Leerlingen die het Tweetalig Onderwijs volgen, komen bij voldoende aanmeldingen in een aparte klas. In het eerste leerjaar onderzoeken we samen of de gekozen leerweg de meest passende is voor jou. Overstappen naar een ander niveau is altijd mogelijk indien daar aanleiding toe is. Wij hebben onderstaande richtingen:

  • 1 atheneum
  • 1 atheneum-TTO
  • 1 gymnasium
  • 1 gymnasium-TTO
  • Koers


Atheneum vs. gymnasium

Ga je naar het atheneum, dan maak je in het eerste jaar kennis met zowel het Technasium als met Kunst en Cultuur. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen deze twee stromen. Ga je naar het gymnasium dan krijg je zowel Latijn als Grieks. Ook volg je het vak wetenschapsoriëntatie. Zowel op het athneum als op het gymnasium kun je kiezen voor het Tweetalig Onderwijs. Let wel, voorwaarde voor toelating tot het gymnasium én het Tweetalig Onderwijs is een eenduidig vwo-advies.


Vakken

Wil je weten welke vakken er gegeven worden en hoeveel uur per week je een bepaald vak krijgt? Download dan hieronder de lessentabel van leerjaar 1.


Lessentabel leerjaar 1Lesrooster

Je start iedere dag om 08.45 uur en eindigt je lesdag om 14.55 uur. Iedere lesdag bestaat uit vier blokken voor alle leerlingen. Het kan voorkomen dat je het vijfde blok een verplichte activiteit hebt. Denk aan steunlessen, mentoractiviteiten, toets of incidenteel een reguliere les. Deze les duurt tot 16:15 uur. 

Benieuwd hoe een lesdag op Het College eruit ziet? Silke en Phebe nemen je mee de school in en gaan uiteraard ook even kijken bij Koers onderwijs. Ga je mee?
 Begeleiding

Iedere leerling op Het College heeft een mentor. De mentor is de spil in de begeleiding; de contactpersoon voor ouders, leerlingen en vakdocenten. De mentor begeleidt leerlingen zowel sociaal emotioneel als bij de aanpak van studievaardigheden. De mentor kan altijd benaderd worden voor een gesprek. De mentor wordt waar nodig ondersteund door de teamleider en het zorgteam. 


Veel extra’s

Het College biedt veel extra’s voor leerlingen die uitgedaagd willen worden. Allereerst is er voor de atheneumleerlingen het Technasium; een middel om leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. In leerjaar 1 maak je bovendien kennis met de kunst & cultuurstroom. Hier kunnen creatievelingen hun hart ophalen. Leerlingen van het gymnasium gaan al in een vroeg stadium aan de slag met de praktijk van wetenschappelijk onderzoek in het vak wetenschapsoriëntatie.

Het College biedt ook het Tweetalig Onderwijs aan. Voor zowel atheneum- als gymnasiumleerlingen. Daarnaast is Het College een begaafdheidsprofielschool. Meer begaafde en hoogbegaafde leerlingen kunnen nog meer maatwerk en ruimte krijgen.

Sport heeft een prominente plek binnen de school. De scholen van LVO Weert zijn Topsport Talentscholen. Topsporters krijgen extra faciliteiten om sport en studie te kunnen combineren.

Kijk ook eens naar:

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!