Nieuws

Zilver en een nominatie voor Roel Geerlings

10 december 2018
Terug

Op zondag 18 november jl. werden in Nijmegen de finales gehouden van de Teamcup: het NK-turnen heren voor teams. Topsport leerling Roel Geerlings (A1A) deed samen met Niels Boelens, Sef Jungheim, Wouter van der Brandt en Stan Smits van Waesberghe mee op het één na hoogste niveau voor Tensor Turnen Weert.

De jongens hadden zich twee weken eerder in Alkmaar als tweede geplaatst voor deze finale. Op elk toestel (vloer, voltige, brug, rek, ringen en sprong) turnden vier jongens, waarvan de drie beste resultaten meetelden voor het teamresultaat. Roel turnde alle toestellen en had het hoogste punt van de dag op vloer. Na vier ronden was het al duidelijk dat het Tensor-team met een medaille naar huis zou gaan. Alleen de kleur moest nog bepaald worden. Uiteindelijk gingen de jongens met een zilveren medaille en een grote beker terug naar Weert!

Sporttalent van het jaar

Een mooi extraatje voor Roel bij thuiskomst: hij is genomineerd voor de titel Sporttalent 2018 van de gemeente Weert! Ook zijn team is genomineerd. Benieuwd of ze ook deze prijzen in de wacht weten te slepen.