Nieuws

Tosportleerling Jesper Beelen kampioen in Kopenhagen

20 juni 2023
Terug
Tosportleerling Jesper Beelen kampioen in Kopenhagen
Teamfoto: Jesper Beelen 3e van links
Terug

Onze topsportleerling Jesper Beelen maakt deel uit van het U15 Nationaal basketbalteam. Vorige week speelden ze een toernooi in Kopenhagen.

Hoewel Jasper in november al met de eerste selectietrainingen voor het Nederlands basketbalteam begon, bleef het tot donderdag 7 juni spannend of hij werd geselecteerd. Uiteindelijk kwam het verlossende mailtje: hij zat bij de laatste 12 spelers en was geselecteerd voor het Nederlands team U15!

Na nog een weekend met volop trainingen in Amsterdam, werd donderdagochtend 15 juni afgereisd naar Kopenhagen voor het Copenhagen Invitational toernooi. In de leeftijdscategorie U15 waren 16 teams uit verschillende landen ingedeeld in vier poules. 

De eerste wedstrijd tegen een team uit Zweden werd vrij makkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd tegen een sterk team uit Litouwen was veel spannende en werd uiteindelijk na een zenuwslopend eind gewonnen met 1 punt verschil! De laatste poulewedstrijd werd ook gewonnen en zo was er zaterdagmiddag de halve finale tegen het nationaal team van IJsland. Met een eindscore van 51-67 werd ook deze wedstrijd gewonnen. De finale lag in het verschiet!

Op zondagmorgen werd de finale gespeeld tegen een team uit Letland. Door een goede voorbereiding en tactische tips voor de verdediging werd deze wedstrijd uiteindelijk makkelijk gewonnen met 38-68. Een geweldige prestatie! Inmiddels is Jesper een mooie ervaring rijker en als kampioen weer terug in Nederland.

basketbal2.jpg