Nieuws

Uitwisseling 'Borderregions'

13 juni 2016
Terug

Van 6 tot en met 10 juni was Engels de voertaal op Het College. Leerlingen uit Duitsland en Frankrijk brachten een bezoek aan Het College. Samen met de leerlingen van Gymnasium-3 en Atheneum-3 volgden zij binnen het thema ‘Borderregions’ drie dagen een programma met sport en cultuur. Zij verbleven allen in gastgezinnen. De kern van de uitwisselingen is dat de leerlingen elkaars gast en gastheer zijn. Zo zien ze van elkaar hoe hun leven eruit ziet. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om aan gespreksvaardigheid te doen.

IMG-20160610-WA0003.jpg


Europese Leeromgeving

Het bezoek van de buitenlandse scholieren vormt het slotstuk van een hele reeks uitwisselingen die het afgelopen schooljaar op VWO-3 hebben plaatsgevonden. Als ELOS-school werkt Het College dit schooljaar samen met diverse partnerscholen uit Duitsland (Herxheim en Edenkoben) en Frankrijk (St. Nazaire d’Aude). Scholen die een aantal uren rijden/vliegen van elkaar liggen en toch in heel verschillende werelden staan.

IMG-20160610-WA0004.jpg

ELOS staat voor Europese Leeromgeving Op School. Scholen die deze internationale leerroute aanbieden, zorgen voor inbedding van Europese en internationale oriëntatie in hun onderwijs en geven leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau te ontwikkelen. Leerlingen worden zo optimaal voorbereid op de internationale samenleving.

IMG-20160608-WA0001-1.jpg


Spellen en klimmen in Valkenswaard

Op dinsdag 7 juni hebben de leerlingen ’s morgens de excursie van woensdag voorbereid en hebben zij een lezing van Dhr. Blondel bijgewoond. Daarna zijn ze naar Valkenswaard gegaan om daar verschillende spellen te doen en een klimprogramma te volgen. Woensdag brachten alle leerlingen een bezoek aan de grensstreek in Zuid-Limburg. Het hoogtepunt van de uitwisselingsweek was de projectdag waarbij alle informatie werd verwerkt en gepresenteerd. Vrijdag 10 mei zijn de leerlingen uit Duitsland en Frankrijk weer vertrokken.

IMG-20160608-WA0002-1.jpg

 

IMG-20160608-WA0004-1.jpg 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!