Nieuws

Sander Tullemans Limburgs kampioen

3 oktober 2019
Terug

Onze LOOT-leerling Sander Tullemans uit A1C is onlangs Limburgs kampioen wielrennen geworden in zijn categorie. Sander heeft het afgelopen seizoen maar liefst zeven keer als eerste op het podium gestaan en meerdere tweede en derde plekken door het hele land behaald! Een super prestatie! Een verslag van dit pittige jaar en bijzonder succesvolle jaar:
 

Titelverdediger

Dit jaar startte Sander in categorie 4 van jeugdwielrennen, met als doel de Limburgse titel weer te verdedigen. Deze had hij vorig jaar verdiend door zijn goede prestaties gedurende het seizoen.

Er werd gestart in Maasbracht, maar het was even een moeizame start. Het viel niet mee om weer in het wedstrijdritme te komen. Na deze eerste wedstrijd voelde Sander echter de drive weer komen en trainde volop met als doel: de Limburgse titel opnieuw behalen. En natuurlijk om Nederlands kampioen te worden. Vanaf dat moment ging het steeds beter. Sander fietste iedere dag na school en zijn prestaties werden weer beter en duidden meer en meer in de richting van het kampioenschap. 


Wedstrijdritme

Tussendoor werden ook veel Brabantse wedstrijden gereden, evenals wielerstimuleringsdagen in Eersel en European Youth Cycling Tour in Assen. Sander ging zelfs naar Luxemburg, Duitsland en België om maar ervaring en wedstrijdritme op te doen. Ook mocht hij deelnemen aan het NK. Dat was echter een erg pittige wedstrijd, met slecht weer en een smal parcours. Hoewel de vooruitzichten goed waren, leverde dat niet het gewenste resultaat.

 

Limburgse titel

Na driekwart van het seizoen werd duidelijk dat de Limburgse titel ook dit jaar weer voor Sander zou zijn. Feitelijk kon het niet meer misgaan. Ook bleek dat zijn strijd in de Limburgse wedstrijden hem nóg een prijs opleverde: de groene trui, de trui van de sprintwinnaar. De laatste wedstrijd in Heerlen werd dan ook een mooie afsluiting van dat jaar: de tweede Limburgse titel! Terugkijkend was het weer een mooi seizoen, met zeven overwinningen en meerdere podiumplekken.

IMG_0550.jpg