Nieuws

Lorenzo wederom kampioen in Amerika

1 november 2018
Terug

Onze breakdancende leerling Lorenzo Caboni (13 jaar, klas A2D) heeft de afgelopen dagen meegedaan aan de grootste breakdance competities van de wereld, de: ‘Silverback Open 2018’ in Philadephia, USA. Lorenzo doet vanaf zijn 9e al op het hoogste niveau van de wereld mee en reist de wereld af om zijn kunsten te vertonen. Vanwege zijn LOOT-status krijgt hij op Het College de vrijheid om zijn dromen en doelen na te jagen. Het jaren lang hard trainen resulteerde afgelopen weekend weer tot een goed resultaat.

Solo battles

Afgelopen weekend won hij in Amerika de eerste plek in de categorie ‘solo battles t/m 14 jaar’. Hij nam het op tegen Russen, Amerikanen en bijvoorbeeld de Franse danser ‘Malik’. Malik was samen met Lorenzo een van de favorieten van het toernooi. Lorenzo kwam Malik al vroeg tegen in de kwartfinale en won deze battle met een unanieme jurybeslissing. Hierna won hij in de halve finale en finale van twee Amerikanen en nam hij de prijs mee terug naar Nederland.

Ook winst bij andere toernooien

Afgelopen jaar won Lorenzo twee grote toernooien in Frankrijk, haalde hij de eerste plek bij de World-BBoy Classic kids-battle in Eindhoven, werd hij Nederlands Kampioen 2018, kwam hij tot de halve finales in Wit-Rusland en stond hij bijvoorbeeld in de finale van het TV-programma ‘Time to Dance’. Lorenzo’s agenda heeft buiten zijn team activiteiten met de Fresh Allstars uit Weert, ook een complete eigen agenda. Vanwege de drukte moet hij dan ook geregeld buitenlandse uitnodigen afwijzen. Gelukkig gaat het op school ook erg goed en haalt hij goede punten op het atheneum.

Zijn droom?

De wereldkampioenschappen voor volwassen winnen, namelijk de ‘Red Bull BC One’. Of wellicht de Olympische spelen! De kans is namelijk groot dat breakdance een Olympische sport wordt!

Bron: Weert de Gekste