Nieuws

Leontien van Moorsel op Het College

16 november 2017
Terug

Dinsdagavond 14 november was voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel te gast op Het College in Weert. Het College is een Topsport Talentschool waar het door middel van een aangepast lesprogramma voor jonge sporttalenten gemakkelijker wordt gemaakt om het volgen van onderwijs met sport te combineren. Leontien gaf zowel leerlingen als de aanwezige ouders een aantal wijze lessen mee voor de toekomst.

Leontien vertelde over haar ‘ups en downs’ in haar leven, waaronder een eetstoornis. Het had effect op haar hele familie, maar ze kwam er weer bovenop. Vanuit haar eigen ervaring met anorexia richtte zij eind 2013 het Leontienhuis op waar jonge mensen met een eetstoornis worden ondersteund.

Wat Leontien de leerlingen voornamelijk als boodschap wilde meegeven, is dat het belangrijk is dat ze hun opleiding afmaken. Zorg ervoor dat je een diploma hebt. Mocht de topsport-droom, om wat voor reden dan ook, niet uitkomen dan heb je altijd een papiertje waar je in het leven verder mee kunt.

Foto's van onder andere Weert de Gekste zijn te vinden in de fotogalerij.  

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!