Nieuws

Leerlingen College brons op WK Streetdance

3 september 2015
Terug

Afgelopen weekend wisten leerlingen Rowen Vaessen (V6E) en Maayke Vossen (V4H) op het WK streetdance in Glasgow brons te behalen in de categorie ‘Groepen boven de 18 jaar’. Na talloze voorronden wist Throwback Fuse, zoals de het wedstrijdteam van Rowen en Kyara heet, derde van de wereld te worden! Een geweldige prestatie. Aniek Lalieu (H5F) heeft met haar wedstrijdteam Kid Infusion, eveneens van dansschool Fresh Label Studios, de top 10 van de wereld behaald.


Een verslag van het WK door Stephan Estee, Fresh Label Studios

 

Op 27 augustus vertrok een gezelschap van twee teams dansers/danseressen en begeleiding vanuit Fresh Label Studios Heythuysen naar Glasgow Schotland om deel te nemen aan de UDO wereldkampioenschappen streetdance.

Voor het bekende wedstrijdteam Kid Infusion was het de tweede keer dat ze deelnamen aan deze prestigieuze wedstrijd. In slechts één jaar waren ze van de beginners categorie uitgegroeid tot de zwaarste categorie: advanced! Alleen dat was al een enorme prestatie! Team Trowback Fuse was nog geen jaar bij elkaar maar had tijdens dit jaar voldoende punten verzameld voor een kwalificatie in de beginners categorie boven de 18! Op vrijdag en zaterdag kwamen beide teams meerdere keren in actie en konden voor een afgeladen zaal en een kritische jury hun dansen uitvoeren. Het meer dan duizendkoppig publiek was dolenthousiast!

Op zaterdagavond kwam eindelijk de uitslag: Kid Infusion was geëindigd bij de beste tien. van de wereld en Throwback Fuse stond zelfs in de finale op zondag! Kid Infusion was zelfs ook nog eens overduidelijk een écht ‘publieksfavoriet’.

Op de finaledag gierden de zenuwen door de kelen van deze jonge danseressen. Gesteund door de meer ervaren dansers van Kid Infusion en verzorgd door de meegereisde ouders, dansten ze vol enthousiasme en passie. De energie spatte ervan af en dit werd na een enorm spannende en zenuwslopende prijsuitreiking beloond met een derde plaats! Derde van de wereld! Een echte topprestatie!

Het zal duidelijk zijn dat choreograaf Stephan Schmieder, eigenaar van Fresh Label Studios, enorm trots is op zijn teams! Hij kreeg echter nóg een leuke verrassing: zijn choreografieën van Kid Infusion hadden de aandacht getrokken van enkele producers van een tv-programma in Australië. Contacten zijn inmiddels gelegd en mogelijk zal Fresh label Studios binnenkort afreizen om opnieuw een droom te verwezenlijken.

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!