Nieuws

Kick-off Aischylosproject

19 september 2023
Terug

Op zondag 17 september jl. hebben zes Gymnasiumleerlingen van Het College auditie gedaan voor het internationale toneelproject van Aischylos te Maastricht. Aischylos is een samenwerkingsverband van diverse scholen uit de Euregio, met als doel een Griekse tragedie op de planken te brengen. Iedere acteur spreekt daarbij zijn eigen taal; tijdens de opvoering is er daarom ook een vertaling te zien op een beeldscherm naast het toneel.

De zeven deelnemende scholen zijn van Eindhoven, Weert, Roermond, Sittard, Maastricht, Seraing (B) en Langerwehe (D).

Van Het College nemen deel: Paris Kluwen, Abby Tullemans, Lisanne Rijntjes, Aïcha Izly (Gym 4), Rania Afri en Pieter Tullemans (Gym 5). De auditie leverde een mooie rol op voor Paris, die Teiresias gaat spelen, en Pieter, die de rol van wachter mag vervullen. Zij die geen hoofdrol hebben gekregen, nemen deel aan het sprekende koor.

Onder begeleiding van een professionele regisseur wordt er gedurende vier weekenden de Griekse tragedie ‘Antigone’ van de dichter Sofokles ingestudeerd. In december starten ook de repetities van het orkest. Sterre van den Donker (Gym 6, dwarsfluit) en Merith van Eijden (Gym 6, contrabas), versterken namens Het College het orkest.

Het eindresultaat zal te zien zijn op zondag 28 januari 2024 in de aula van Het College.