Nieuws

Aischylos: opnamedag in Seraing

17 februari 2022
Terug

De deelname van onze leerlingen aan Euripides’ Bacchanten

Donderdag 10 februari hebben onze deelnamers aan het Aischylosproject een dag doorgebracht in het Centre Culturel de Seraing, waar de Griekse tragedie ‘Bacchanten van Euripides’ ten tonele werd gebracht. Vanwege de coronamaatregelen is de voorstelling op film opgenomen, zodat die na montage verspreid kan worden.

Met leerlingen van het Sint-Maartenscollege (Maastricht), Bernardinuscollege (Heerlen), Bisschoppelijk College Broekhin (Roermond), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), United World College (Maastricht), Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing) hebben onze leerlingen een fantastische voorstelling gegeven, nadat er vier weekenden keihard is gerepeteerd in Maastricht.

De Gymnasiumleerlingen die namens Het College hebben deelgenomen zijn: Paris Kluwen Ramirez (Gym 3), Merith van Eijden, Willem Tullemans, Yasmine Al-Ali, Sjors Ducro, Luca van den Camp, Plien Geenen, Maartje Houben, Floor Segers, Sterre van den Donker (Gym 4), Charlotte de Regge, Evi van den Boomen en Susanti Konijnenberg (Gym 5) en Silke Wensink, Benjamin Ackermans, Ava Walraven en Laura Maassen (Gym 6).

De leerlingen hebben hard en met veel enthousiasme aan het project gewerkt. We zijn dan ook blij met de enthousiaste reacties die we van onze leerlingen hebben mogen ontvangen:

  • Heel leuk om te werken met leerlingen van andere scholen; die samenwerking heeft nieuwe vriendschappen opgeleverd.
  • Interessant om te zien hoe de gekozen hoofdrolspelers (lees: leeftijdsgenoten) bij elke repetitie in hun rol groeiden. Echt wauw!
  • Ik vond het echt heel leuk om mee te doen aan Aischylos! Het mooiste was om te zien hoe alles waar we aan gewerkt hadden langzaam een geheel werd.
  • Leerzaam om op het toneel te staan en te werken met professionele regisseurs.
  • Optreden met een echt orkest erbij, dat maakte het plaatje helemaal compleet!
  • Zo gezellig met iedereen. We spreken binnenkort af om gezellig bij te kletsen.
  • Ik heb voor de tweede keer meegedaan: zo leuk om weer bekenden te zien. En fijn om een bijdrage aan het toneel te kunnen leveren.
  • Ik vond het heel leuk en gezellig om mee te doen aan Aischylos. Super leuk om nieuwe contacten te krijgen en samen met iedereen een mooi resultaat neer te zetten. Tot volgend jaar!
  • Het was erg leuk om de mythen waar ik normaal alleen over lees tot leven te zien komen en hier ook een deel van de kunnen zijn.
  • Gratis soep en chocomel (repetitieweekenden Maastricht) ;)

Foto's van de opnamedag in Seraing zijn te vinden in de fotogalerij