Nieuws

Het College runner-up ELOS-profielwerkstukwedstrijd 2017

11 mei 2017
Terug

Amber van Mierlo, Vera Lemmers en Rachelle Weert zijn met hun profielwerkstuk ‘Orgaandonatie’ runner-up geworden bij de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken. Ook dit jaar zijn er inhoudelijk interessante stukken aangeleverd door leerlingen van verschillende scholen. Voor de profielwerkstukkenwedstrijd van 2017 heeft de jury zich gebogen over twaalf inzendingen. Volgens de jury hebben Amber, Vera en Rachelle de complexe (technisch én ethisch) discussie van orgaandonatie vertaald in een helder onderzoeksverslag. De prijs werd op dinsdag 9 mei jl. op Het College toegekend.


Juryrapport

Ook vorig jaar namen de leerlingen van Het College deel aan de wedstrijd; met een eerste prijs bij de havo en een tweede prijs bij het vwo als resultaat. Dit jaar gingen Tijs van Ginkel en Romee Lind van het Stedelijk Gymnasium Utrecht er met de winst vandoor met het profielwerkstuk ‘We do not merely destroy our enemies; we change them’. Runner-up werden Amber, Vera en Rachelle van Het College met hun werkstuk over orgaandonatie. Het juryrapport:

"Orgaandonatie is een blijvend actueel onderwerp dat ook in het huidige Nederlandse politieke klimaat een issue is. Amber, Vera en Rachelle hebben deze complexe (technisch én ethisch) discussie vertaald in een helder onderzoeksverslag. Met in Zweden afgenomen interviews en enquêtes hebben de meiden “over de grens geleerd” en bovendien hebben ze laten zien dat het anno 2017 verhelderend kan werken om “buiten de landsgrenzen te leren”. Het eindresultaat is helder leesbaar en gestaafd op literatuur- en eigen onderzoek."

Begeleidend docent Jo Curfs is trots op zijn leerlingen die hier een geweldige prestatie neer hebben gezet.

Meer foto's van de uitreking zijn te vinden in de fotogalerij.

_DSC0075.jpg