Nieuws

ELOS-Uitwisseling

17 mei 2018
Terug

Na een bezoek van onze V3-leerlingen aan het buitenland in april, kwamen deze week Duitse, Spaanse en Frans leeftijdgenoten uit Edenkoben, Kirchzarten, Alhourin de la Thorre en Beziers in het kader van de Europese Leeromgeving (ELOS) voor een tegenbezoek naar Weert.

Verslag

De maandag was een reisdag. Op dinsdag werden de leerlingen door directeur Frank Stals ontvangen en om 9.00 uur startte het programma. Onze leerling Yasmine Kaya sprak over “Waarom ben ik (als jongere) actief in de politiek?’’ Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om een politieke partij op te richten, een logo te maken en een partijprogramma te schrijven. Ook moest een promofilmpje gemaakt worden. Op woensdag gingen de leerlingen naar de Zaanse Schans en naar Amsterdam. Op donderdag gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een spel. Ze gebruikten hierbij informatie van twee weken uitwisseling. ’s Middags werd het spel gespeeld en beoordeeld. De uitwisseling verloopt goed. De leerlingen en de begeleiders zijn zeer tevreden. De leerlingen organiseren bovendien veel gezellige activiteiten na schooltijd.

De collega’s uit Edenkoben formuleerden het zo:

“Auch im diesem Jahr stellte sich unser Programm als volller Erfolg heraus. Die Begrüssung unsere Gäste aus Spanien, Frankreich und Deutschland verlief herzlich. Dieses Gefühl der Verundenheit Europas spiegelte sich auch in unseren gemeinsamen Attivitäten wider.”

 Foto's van de uitwisseling zijn te vinden in de fotogalerij.