Nieuws

Een 9 voor profielwerkstuk Sven en Florian

17 april 2016
Terug

Een bijzonder profielwerkstuk over Bioplastics

 

Een 9 voor je profielwerkstuk haal je niet snel. Toch is het VWO-leerlingen Sven van Wincoop en Florian Haans van Het College Weert gelukt! Het praktische gedeelte van hun profielwerkstuk over Bioplastics hebben ze bij CHILL uitgevoerd en vrijdag 8 april kwamen ze nog één keer terug om hun eindwerk te laten zien.

Enthousiast vertellen Sven en Florian hoe ze aan het onderwerp ‘Bioplastics’ komen. "We wilden een onderwerp waarbij we diep op de stof konden ingaan, maar waarbij we ook een praktisch onderzoek konden uitvoeren," aldus Florian. Via een kennis bij BASF en de Universiteit Maastricht kwamen ze bij CHILL terecht. "Op school hadden we niet de juiste apparatuur om het materiaal mee te kunnen testen. Bij CHILL was dit wel mogelijk samen met de goede begeleiding van Rick Leuven," zo vertellen ze.

De leerlingen vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat heeft ook meegewogen in de keuze voor de opdracht over bioplastics. "Het is niet zo dat we een directe invloed hebben op de Plastic soep. Wel geloven we dat bioplastics een goed en duurzaam alternatief zijn voor plastics op oliebasis en dat er geïnvesteerd moet worden in onderzoek," aldus Sven.

Na de zomer gaan Sven en Florian door met hun ambitie voor een betere wereld. Florian gaat Technische geneeskunde studeren en Sven Biomedische technologie. "Ik wil bijdragen aan het comfortabel en aangenamer maken van het leven van patiënten" vertelt Florian. Sven ziet ook direct verband tussen hun profielwerkstuk en zijn toekomstige studie. "Bioplastic kan later bijvoorbeeld gebruikt worden als methode om kraakbeen in je lichaam te spuiten."

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Sven en Florian het nog ver zullen schoppen en we wensen hen dan ook het allerbeste voor de toekomst!  

Bron: www.chillabs.com