Nieuws

Collegeweek: Technasium

6 juni 2024
Terug

Afgelopen collegeweek zijn de leerlingen van Onderzoeken en Ontwerpen erg druk in de weer geweest.

VWO-2: workshops

Op dinsdag 4 juni konden de leerlingen van V2 kennismaken met de ontwerp workshops die hun creatieve brein aan de gang zette. Zo konden zij deelnemen aan klein + klein = groot oftewel mozaïeken, houtje touwtje = stringart en spiegeltje spiegeltje....= portret tekenen op plexiglas. Alle leerlingen hebben hun creatief brein goed ingezet en mooie dingen gecreëerd. Als afsluiter hebben ze nog een V2 puzzel ontworpen.


VWO-5: milieudag 

Ook op dinsdag 4 juni gingen de leerlingen van V5 aan de slag met de milieudag. Om te beginnen gingen ze in de wijken rondom school zwerfvuil verzamelen om daarna aan een combichallenge te beginnen. In deze challenge moesten ze meer aandacht vragen aan jongeren om hun afval ook daadwerkelijk in de prullenbak te werpen. Zo kwamen ze op het idee van blikkie een animatiefiguur die jongeren stimuleert om dit effectiever te doen. De leerlingen maakten zelf een animatiefilmpje en een voorstel voor een aangepaste blikvanger voor langs de fietsschoolroute. 

1000020607.jpg

VWO-1: IJzeren Man

Op donderdag 6 juni gingen de V1 leerlingen op pad in het ijzeren man gebied. Hier brachten ze een bezoekje aan de kinderboerderij, deden ze wateronderzoek, gingen ze insecten en bomen determineren maar ook bouwden ze hutten in het bos. Leerlingen hebben allen heel fanatiek meegedaan en wat waren we blij met het mooie weer. 


Presentatie project Diverso

Ook op donderdag 6 juni presenteerde een groep van V5 leerlingen hun eigen gekozen project aan restaurant Diverso in Nederweert.

1000020617.jpg

Leerlingen hadden hier de opdracht gekregen om te kijken naar een duurzaam terras. Met name naar hergebruik van materialen om zo meubels en accessoires goed in te zetten in het kleurpallet passende bij restaurant Diverso. Zo creëerden ze een bloembak, tafelbakje, stoel en als eyecatcher een fietsplantenbak. Dit alles met dank aan Kitty Verspagen die vanuit Diverso onze leerlingen wilde begeleiden. Zowel de leerlingen als restaurant Diverso hebben omtrent dit onderwerp weer even goed kunnen stilstaan bij eventuele mogelijkheden en keuzes voor de toekomst. 

Foto's van de verschillende activiteiten zijn te vinden in de fotogalerij