Nieuws

Technasium-team benoemd tot Energieheld

13 juli 2023
Terug

Op maandag 10 juli is het O&O-team door WeertEnergie benoemd tot Energieheld 2023 in de categorie maatschappelijke organisaties. Het O&O-team van Het College heeft diverse projecten waarbij aandacht wordt besteed aan energietransitie en verduurzaming. Eén van deze projecten is het ontwikkelen van een appartementencomplex waarbij de leerlingen moeten onderzoeken hoe je volledig van gas los komt.  

Voor dit project mogen de leerlingen de expertise van de organisatie WeertEnergie gebruiken. WeerEnergie is van en voor de inwoners van Weert en omgeving. Als lokale coöperatie van leden leveren en wekken ze samen duurzame, betaalbare en eigen energie op (www.weertenergie.nl).  

Gedurende het project brengen de leerlingen een bezoek aan het informatiecentrum Warm Wonen in Weert waar dhr. Lambrichts met veel enthousiasme de leerlingen alles uitlegt over het duurzaam opwekken van energie. Leerlingen maken met dit project op jonge leeftijd al kennis met verduurzaming.  

WeertEnergie bestaat 10 jaar en heeft in het kader van deze mijlpaal een drietal oorkondes uitgedeeld aan Energiehelden van Weert. De oorkondes werden verdeeld in de categorieën bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen. De oorkondes werden uitgedeeld door wethouder Lizbeth Steinbach.  

Het O&O-team is trots op de waardering die ze hebben ontvangen. Vanaf volgend schooljaar staan er binnen O&O weer nieuwe projecten op de planning betreffende energietransitie en verduurzaming.  

oorkonde.jpeg