Regionaal Talentencentrum Basketball

Ligt jouw talent op het basketbalveld? Dan kun je geselecteerd worden voor het Regionaal Talentencentrum 'Basketball Academy Limburg' van Basketbal Promotie Limburg. Het Talentencentrum is in 2011 in samenwerking met Het College Weert, de gemeente Weert, Mediweert, Wonen Limburg en de Nederlandse Basketball Bond van start gegaan. Leerlingen van het RTC krijgen de mogelijkheid om voor en na schooltijd extra basketbaltrainingen te volgen. Daarbij krijgen zij ook fysieke begeleiding van Sport Medisch Adviescentrum Mediweert. Weert is de negende plaats in Nederland waar de combinatie top basketball en onderwijs is opgestart.


Trainingen

De Regionale Talenten Centra in Nederland zijn noodzakelijk voor het verhogen van het aantal trainingsuren en de maximale ontwikkeling van het basketbaltalent. Op het RTC Weert wordt vier dagen per week, voor en na de lessen op Het College basketbaltraining gegeven door verschillende toptrainers. De sporters krijgen tevens fysieke training in het krachthonk op de campus. De trainers werken nauw samen met gezondheidscentrum Mediweert voor de fysieke begeleiding. Deelname aan het Regionaal Talentencentrum Basketball is bedoeld voor geselecteerde leerlingen die lid zijn van een basketbalvereniging en de wil hebben om een topspeler te worden.

Sportcampus

Talentvolle jeugd uit de regio vanaf 12 jaar wordt op het Regionaal Talentencentrum op een professionale wijze begeleid naar een hoger niveau. Naast de individuele trainingen per persoon zijn er enkele jeugdteams in de leeftijdsklasse 12 tot 20 jaar gevormd uit de regio. Veel van deze talenten wonen begeleid op de Basketball Academy, de sportcampus in Weert tegenover de trainingsfaciliteit, en volgen tevens hier hun onderwijs aan Het College. Zij ontvangen uiteraard alle faciliteiten die ze vanuit de Topsport Talentschool nodig hebben en nemen bijvoorbeeld dagelijks deel aan de huiswerkklas. Op deze manier krijgen talenten een optimale combinatie tussen schoolprestaties en basketball als topsport aangeboden.

Aanmelden

Leerlingen die interesse hebben in deelname aan het Talentencentrum kunnen zich aanmelden bij Jean van Kleef, technisch manager van Basketbal Promotie Limburg, via info@basketballpromotielimburg.nl.

Kosten

Bij deelname aan de basketbaltrainingen is een aanvullende bijdrage vereist. De bijdrage is afhankelijk van welke faciliteiten je gebruik wilt maken. Tijdens een intakegesprek wordt er gekeken naar je wensen en welke kosten dat met zich meebrengt. 


Download hier de folder RTC Basketball


Voor vragen over het Regionaal Talentencentrum Basketball kunt u contact opnemen met dhr. Van Erum