Nieuws

Zara Moonen tweede bij publiekswedstrijd 'Laat je horen'

25 maart 2021
Terug

Bijna 2.000 stemmen zijn uitgebracht bij de publiekswedstrijd ‘Laat je horen!’ van RICK. Jongeren t/m 21 jaar’, waaronder veel leerlingen van Het College, ontroerden met hun indrukwekkende en creatieve inzendingen. Zij uitten de frustratie, wanhoop en eenzaamheid die zij voelen in deze tijd, niet middels rellen, maar met beeldende kunst, muziek, theater of dans.


Tweede plek voor Zara

Onze leerlinge Zara Moonen heeft met haar indrukwekkende tekening de twee plek in de wacht weten te slepen! Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Zara symboliseert met haar tekening de situatie tijdens corona: “Machteloosheid, frustratie, wanhoop en eenzaamheid, hiermee associeer ik corona. Het virus en de maatregelen die worden genomen, begon ik te zien als een soort poppenspeler. We kunnen niet ontsnappen uit de greep en zodra we dit proberen, worden we teruggetrokken.” Zara wint hiermee 250 euro die ze kan besteden aan cursussen, coaching, masterclasses, materialen of (studio)opnames bij RICK om haar creativiteit verder te ontwikkelen.

zaramoonen_tekening.jpg

Eervolle vermelding top 10

Veel leerlingen van Het College hebben een plek weten te bemachtigen in de eervolle vermelding top 10. Benieuwd naar deze top 10? Deze is hier in te zien.

Smaakt naar meer

Het RICK is overdonderd door de briljante inzendingen. Het creatieve talent dat eruit blijkt, is buitengewoon. De jongeren weten hun gedachten en gevoelens ontzettend goed neer te zetten met kunst die raakt. “Ik ben blij dat we hen een stem hebben kunnen geven. Als organisatie gaan we kijken hoe we jongeren nog meer een podium kunnen bieden, want dit smaakt naar meer!”, aldus Frank Rademakers, directeur van RICK.