Nieuws

Voetbalmannen imponeren op Olympic Moves

14 juni 2016
Terug

Het leek een sprookje, het werd een sprookje, maar het eindigde met een kleine nachtmerrie. Ongeslagen in negen wedstrijden (vijf in de regionale voorronde in Venlo, vier in de finale in Amsterdam), nul tegendoelpunten en toch geen schoolvoetbalkampioen van Nederland bij de oudste leeftijdscategorie bij de jongens. 


Volwassen spel 

De spelers van College Weert waren echter geen jongens, het waren mannen! Volwassen spel en gedrag, een perfecte teamgeest en een enorme drive. De finale in Amsterdam begon met een busreis om 7.00 uur, werd vervolgd met een opening in het Olympisch Stadion voor 7000 leerlingen en begeleiders waarna op de velden van VV RAB in Amsterdam Zuid de poulefase glansrijk werd overleefd. Een eerste plaats na 1-0 en 2-0 zeges en een nuttige 0-0 in de laatste partij.


Kwartfinale 

Het betekende een directe plaatsing voor de kwartfinale tegen Montessori Twente. Opnieuw werd geen kans weggegeven, opnieuw werd de “nul gehouden”, maar het noodlot van de penalty-serie was dit keer voor Het College. Met opgeheven hoofd mag men Amsterdam verlaten. Het College liet zich van zijn beste kant zien, op meerdere fronten. Een illusie armer, maar een mooie ervaring rijker: als je hier op een volwassen manier mee kunt omgaan dan mag je trots zijn op jezelf: dank mannen!

IMG_1677.jpg

IMG_1649.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!