Nieuws

Uitnodiging voorlichting 'Straks studeren'

3 oktober 2024
Terug

Graag nodigt het decanaat van Het College alle ouders/verzorgers en leerlingen van VWO 5 en VWO 6 uit voor de online informatieavond 'Straks studeren' op dinsdagavond 29 oktober. De avond gaat over studiekeuze en studiefinanciering. Mocht je die avond verhinderd zijn, dan wordt de voorlichting herhaald op woensdagavond 27 november.


Overstap naar vervolgonderwijs

Wisten jullie dat gemiddeld 1 op de 4 eerstejaars op hbo’s en universiteiten stopt met de gekozen studie? Terwijl het maken van een weloverwogen keuze niet heel moeilijk is! In deze online sessie krijgen jullie informatie over studiekeuze, tussenjaar, studiekosten, studiefinanciering en over wat verder belangrijk is bij de overstap naar het vervolgonderwijs en hoe ouders/verzorgers hierbij goed kunnen begeleiden.


Drs. Daniëlle Vogels

Deze voorlichting gaat over het maken van een goede overstap naar welke studie aan welke instelling dan ook, en wordt gegeven door drs. Daniëlle Vogels, voorlichter van studiekeuzebegeleiders vanuit Wageningen University. Twee studenten vertellen hierbij over hun persoonlijke studiekeuzeproces. Daniëlle Vogels is een studiekeuze-expert en oprichtster van het TussenjaarKenniscentrum. Nu haar twee dochters het eindexamen naderen is zij ook als moeder betrokken bij het studiekeuzeproces. 


Opnames

De voorlichtingssessie wordt opgenomen. Na afloop wordt de opname door de schooldecaan op de schoolsite geplaatst. Als deelnemer ben je niet zichtbaar op de video. Je kunt via de chat vragen stellen. Deze vragen zijn alleen zichtbaar voor Daniëlle Vogels en worden door haar en de studenten live beantwoord.


Aanmelden

Beide online informatieavonden zijn hetzelfde en vinden plaats van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur (afhankelijk van vragen).