Nieuws

Technasium Weert gooit opnieuw hoge ogen

11 juni 2018
Terug

In VWO-6 sluiten leerlingen het vak Onderzoeken & Ontwerpen af met de meesterproef. Jort Cuijpers, Jules Meijer en Siem van Bussel namen voor deze meesterproef namens Het College deel aan de landelijke wedstrijd Moon Mission 2018. De opdracht bestond uit het ontwerpen van een werkend landingsmechanisme voor een mini-maanlander. De jongens slaagden erin om hierbij de beste presentatie van Nederland binnen te halen!


Maanlander

Om zo dicht mogelijk bij de situatie in de ruimte te blijven, moest de maanlander aan de volgende eisen voldoen:

  1. Een val van de lage duikplank op het water overleven (schokproef)
  2. Onder water (gewichtloosheid) kunnen stabiliseren
  3. Vlak voor de bodem kunnen afremmen om “zachtjes” te landen
  4. Voldoen aan de afmetingen 10x10x10 cm (cubesat maat) of een veelvoud daarvan

Recycle Valley

"Apollo 14 heeft een plastic zak op de maan achter gelaten en wij gaan hem terughalen", dat is de boodschap van Recycle Valley. Recycle Valley is groot geworden met lessen over de gevolgen van zwerfafval. De zak op de maan is het ultieme stuk zwerfafval en wij gaan dit met jouw hulp terughalen. Want als de mensheid dat kan opruimen, kunnen we alles opruimen!


Beste presentatie van Nederland

De jongens slaagden erin om hierbij de beste presentatie van Nederland binnen te halen en dit vooral doordat ze als enige groep van Nederland ook live te water waren gegaan en zo hun motivatie en gedrevenheid nog extra in de verf hadden gezet. Wederom zijn we zeer trots op het resultaat!

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!