Nieuws

Drukke collegeweek Onderzoeken en Ontwerpen

17 oktober 2022
Terug

Het was weer even bekomen na een super drukke Collegeweek met super leuke en leerzame activiteiten voor de Technasiumleerlingen.

Zo gingen de eerstejaars op veldonderzoek in het IJzeren Man-gebied, alwaar ze kennis maakten met de dieren van de kinderboerderij, konden verdwijnen in hun camouflagehut, waterstalen konden testen en konden genieten van het prachtige bos met heel veel paddenstoelen.

De derdejaars gingen op bezoek bij de Beekse Bergen. Hier gingen ze aan de slag met gedragsonderzoek bij dieren, met het opstellen van tips voor de Beekse Bergen op het gebied van nieuwe informatieborden en verduurzaming van het park én, last but not least, met het ontwerpen van voedselspeelgoed (aan de hand van de resultaten van het gedragsonderzoek) om de dieren te stimuleren om actief op zoek te gaan naar hun voedsel.

De vierdejaars konden zich tijdens de Collegeweek volledig uitleven tijdens hun ontwerpdag. Ze leerden creatief omgaan met afvalmaterialen en kregen de gelegenheid om alle stappen van een ontwerpproces te doorlopen. Dit resulteerde in prachtige ontwerpen voor speelgoed voor kleuters van 2 tot 5 jaar.

Foto's van de Technasiumactiviteiten tijdens de Collegeweek zijn te vinden in de fotogalerij