Nieuws

Technasium blijft prijzen binnen halen

20 december 2016
Terug

Technasiumleerlingen voor vijfde jaar op rij genomineerd voor fietsverlichtingscampagne


Dinsdag 20 december jl. werden de Technasiumleerlingen van klas A2D van Het College Weert in de les verrast door een medewerker van Veilig Verkeer Nederland. Sam Heesen, Daantje Nies en Isa Stegeman zijn genomineerd voor de Limburgse finale van de campagne ‘Fietsverlichting laat je zien’. Voor deze wedstrijd kregen de Technasiumleerlingen de opdracht om campagne te voeren voor het voeren van fietsverlichting. Sam, Daantje en Isa zijn genomineerd met een filmpje. Op donderdag 12 januari a.s. wordt tijdens de finaledag bekend gemaakt wie uiteindelijk dé Limburgse winnaar is. Het winnende filmpje en de winnende poster worden volgend jaar gebruikt als campagnemiddelen voor Veilig Verkeer Nederland.

technasium_nominatie2.jpg


Technasiumproject

In de periode september t/m november hebben alle tweedejaars Technasium-leerlingen van Het College Weert en Cranendonck gewerkt aan het project ‘Verkeersveiligheid rondom school’. In groepjes hebben de leerlingen zich bezig gehouden met onderzoek naar de gevaren op hun school-thuisroute en het bedenken van een oplossing. Hierbij moesten de leerlingen zowel rekening houden met de verkeerssituatie als het gedrag van jongeren op de weg. Daarnaast hebben de groepjes zich bezig gehouden met de wedstrijd: 'Fietsverlichting laat je zien'. Voor deze wedstrijd kregen de leerlingen de opdracht campagne te voeren voor het voeren van fietsverlichting. Leerlingen konden hierbij zelf kiezen of ze een filmpje of poster maakten om fietsverlichting te promoten.


Bekendmaking

Op dinsdag 20 december jl. is aan de leerlingen van A2D bekend gemaakt, dat ze door zijn naar de finale. Hun filmpje is gekozen tot de beste inzendingen. Een hele prestatie! Op donderdag 12 januari gaan alle leerlingen van A2D naar de finale waar de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt. Naast de groep van Het College zijn er nog acht kanshebbers van andere scholen. In totaal zijn er vier filmpjes en vijf posters van acht verschillende Limburgse scholen uitgekozen. 

technasium_nominatie.jpg


Winnaar

Het winnende filmpje en de winnende poster worden volgend jaar gebruikt als campagnemiddelen voor Veilig Verkeer Nederland (VVN). Mocht Het College winnen, dan zien de leerlingen volgend jaar hun eigen gemaakte producten terug op straat of op school. Daarnaast mag de winnaar met de hele klas naar Warner Bros Movie World in Duitsland.


Resultaten vorige schooljaren

Het is de vijfde keer dat het College Weert genomineerd is voor de finale. De voorgaande jaren heeft Het College in de finale goed van zich laten ‘horen’. De school behaalde eerder twee keer de eerste plaats voor het filmpje, één keer de tweede plaats en één keer de derde plaats.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!