Nieuws

Mooie resultaten bij Limburgs Jeugd Parlement

29 januari 2019
Terug

Op 23, 24 en 25 januari 2019 vond het Limburgs Jeugd Parlement 2019 plaats op kasteel de Berckt in Baarlo. Tijdens deze driedaagse bijeenkomst zochten zeven leerlingen van Het College, onder de vlag van Frankrijk, samen met leerlingen van zes andere Limburgse scholen naar oplossingen voor Europese problemen.

De eerste twee dagen werd er binnen een zestal commissies gedebatteerd: Buitenlandse zaken, Algemene zaken, Ethische zaken, Sociale zaken, Economische zaken en Verkeer & Milieu. Van ieder land neemt één afgevaardigde plaats in een commissie. Iedere commissie krijgt vooraf een opdracht om tot een bepaald wetsvoorstel te komen.

Als grande finale werd er afgesloten met een plenaire vergadering in het stadhuis van Venlo waarbij de resoluties werden verdedigd. In deze eindstrijd ging het tussen Frankrijk (Het College Weert) en Italië (Ursula, Horn). Italië won, maar de leerlingen van Het College hebben een fantastisch resultaat neergezet! Jens Gigase daarbij uitgeroepen tot beste debater van onze school. Super gedaan!

Het Limburgs Jeugd Parlement is de ideale mogelijkheid om met leeftijdsgenoten op een uitdagende manier na te denken over wereldproblematiek.

LJP1.jpg

LJP3.jpg

LJP4.jpg