Nieuws

Tweede plek voor Het College bij voorrondes ‘Op weg naar het Lagerhuis’

17 februari 2022
Terug

Dinsdag 15 februari jl. zijn de Limburgse voorrondes van de 24e editie van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ van start gegaan. In deze grootste landelijke debatwedstrijd, georganiseerd door BNN/VARA, wordt op zoek gegaan naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Doel van het programma is om jongeren de kans te geven hun debattechnieken te vergroten en de provinciale politiek te laten ervaren.

Vier scholen uit Limburg trapten dit seizoen af met een voorronde op Het College Weert. Uiteraard was de debatclub van Het College van de partij. De overige deelnemers waren het Dendron College Horst, Het Porta Mosana College Maastricht en Het SG Groenewald Stein (LB).

Na een speechronde debatteerden de scholieren over elf landelijke en provinciale stellingen over onder andere maatschappelijke diensttijd en de beheersing van de Limburgse taal. Naast deze provinciale stellingen waren er ook verschillende landelijke stellingen over bijvoorbeeld het herkennen van mentale problemen door docenten.

Het was een leuke, gezellige en leerzame dag voor de leerlingen waarbij het Groenewald uit Stein er met de winst vandoor ging. Zij zijn een stapje verder op weg naar een plek in de landelijke tv-finale op vrijdag 6 mei op NPO 2. De debatclub van Het College werd knap tweede. Een super mooie prestatie waar wij heel trots op zijn!

SQBJ8432.jpg

WQTQ0911.jpg

XKVG0522.jpg

IMG_8926.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!