Nieuws

Meesterproef Technasium

19 juli 2021
Terug

Vanwege corona is de Meesterproef van de examenkandidaten van het Technasium op vrijdag 12 maart 2021 een beetje stilletjes aan velen voorbij gegaan. Op deze bijzondere dag rondden de leerlingen het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ af; de eindfase van het laatste project van de examenleerlingen van het Technasium. Daarom willen we nu aan het einde van het schooljaar toch nog even aandacht vragen voor deze bijzondere prestatie. 

De eindexamenleerlingen van VWO-6 lieten via een online verbinding aan leerlingen, docenten, familie, directie, technatoren en opdrachtgevers zien waar ze een jaar lang hard aan hebben gewerkt. De bijeenkomst was door corona iets minder feestelijk dan anders, maar door een goede streaming wel voor iedereen te volgen. De eerste examencijfers werden genoteerd.  


Opdracht

Voor de Meesterproef zochten de leerlingen naar een geschikte opdracht en naar een opdrachtgever met een bèta-technisch probleem. Na het formuleren van de opdracht, hebben zij een bepaalde tijd gekregen om onderzoek te verrichten, waarbij ze door proefondervindelijk onderzoek de benodigde resultaten probeerden te behalen. Op vrijdag 12 maart mochten de leerlingen, na driekwart jaar, eindelijk het eindresultaat presenteren. Dit deden ze allen zeer netjes.


Deelnemers

Een overzicht van de deelnemers en de titel van hun Meesterproef:

  • Esmée van der Laan en Ilse Lena: “Hét natuurlijke voedingssupplement”.
  • Jan Jenniskens, Sil Cuijpers, Laurence van Leuken en Sjoerd Aendekerk: “Returncapsule”.
  • Sander Pouwels, Soumaya Didbih en Fobbe Steer: “Begrijpend lezen?”
  • Zinedine Yagoub: “Revalidatieoptimalisatie Jumpersknee”


Foto's van de Meesterproef zijn te vinden in de fotogalerij

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!