Nieuws

Meesterproef Technasium

14 maart 2019
Terug

Schoolexamen Onderzoeken & Ontwerpen

Op vrijdag 22 maart 2019 staat voor zes leerlingen van Het College de Meesterproef op het programma. Op deze dag ronden de leerlingen het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ af; de eindfase van het laatste project van de examenleerlingen van het Technasium.

Om dit te realiseren hebben de examenleerlingen alle vaardigheden die hen aangeleerd zijn tijdens hun middelbare schoolcarrière, ingezet. Hierbij geven de leerlingen een presentatie aan zowel de opdrachtgever(s) als aan het publiek, wat zal dienen als het eind van hun project.
  

Opdracht

Voor de Meesterproef zochten de leerlingen naar een geschikte opdracht en naar een opdrachtgever met een bèta-technisch probleem. Na het formuleren van de opdracht, hebben zij een bepaalde tijd gekregen om onderzoek te verrichten, waarbij ze door proefondervindelijk onderzoek de benodigde resultaten probeerden te behalen. Op vrijdag 22 maart mogen de leerlingen, na driekwart jaar, eindelijk het eindresultaat presenteren.

 
Internationaal karakter

Ook dit jaar werd de O&O-Meesterproef gecombineerd met het buitenlands profielwerkstuk. De examenkandidaat Huib Baetsen heeft namelijk in november 2018 een deel van zijn onderzoek uitgevoerd in Zweden. Hier heeft hij voor zijn project onderzocht hoe ijshockeytoernooien in Zweden georganiseerd worden en of hiervan elementen overgenomen kunnen worden om vervolgens toe te passen bij het ontwikkelen van toernooischema’s.


Deelnemers

Een overzicht van de deelnemers en de titel van hun Meesterproef:

  • Huib Baetsen: “Optimalisatie van de Champions League”
  • Benke Roost & Vere Verdonschot: “Hersentumoren”
  • Mijna Vos: “Verbetering zwemprothese”
  • Matthijs van Mierlo & Jochem Weekers: “Het voertuig van de toekomst”

meesterproefdag.jpg

 De volledige uitnodiging is hier in te zien.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!