Nieuws

LOOT-leerling in de spotlight

13 maart 2017
Terug

Geregeld zetten we een LOOT-leerling van Het College in de spotlight. Ditmaal de beurt aan Bo Piepers, 12 jaar uit klas G1A. Bo doet aan BMX, is Nederlands kampioen en speelt op internationaal niveau. Hij is de nummer zes van de wereld. Bo heeft een LOOT-status en kan dus vanuit school de begeleiding krijgen die hij nodig heeft om aan trainingen en wedstrijden deel te kunnen nemen.

 
LOOT-status

Bo is op zijn zevende met BMX begonnen, hij doet het dus al vijf jaar. Bo: “Ik ben door vriendjes met de sport in contact gekomen en vond het meteen super leuk! Op dit moment word ik door ongeveer tien mensen begeleid. Van fysiek trainer tot psycholoog. De combinatie studie met topsport is wél erg zwaar, want naast school, sport en huiswerk heb je weinig tijd voor andere dingen.”

foto-4-Bo.jpg


Trainingen en wedstrijden

In het winterseizoen traint Bo ongeveer zeven keer per week, in de wedstrijdperiode drie tot vier keer per week. Daarvan traint hij drie keer in de krachtruimte op school en vier keer op een BMX-baan. Daarnaast traint hij twee keer per week bij een club, één keer thuis en één keer op Papendal. Bo: “In de periode april tot oktober heb ik vrijwel ieder weekend wedstrijden. In Nederland, maar ook in Noorwegen, Letland, Italië, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland en het wereldkampioenschap in de USA.”


Prestaties

Bo behoort al drie jaar op rij tot de beste acht van de wereld. “Ik ben driemaal tweede van Nederland geweest en de afgelopen twee jaar Nederlands kampioen. Ik heb vele internationale wedstrijden gewonnen en heb de huidige wereldkampioen ook al meerdere malen verslagen. In 2015 was ik tweede van Europa en in 2016 zesde.” Bo heeft tot nu toe bij alle wedstrijden, zowel nationaal als internationaal, de finale gehaald waarbij de beste acht BMX-ers tegen elkaar strijden voor de winst.

foto-2-Bo.jpg 

Ambities en dromen

Uiteraard heeft ook Bo ambities en dromen: “Ik wil graag naar de Olympische Spelen van 2024. En ik wil later architect worden. Mijn droom is om later gelukkig te worden en ooit wereldkampioen BMX te zijn!”

foto-5-Bo.jpg