Nieuws

Leerlingen V4 ontmoeten schrijfster Chinouk Thijssen

29 september 2022
Terug

In het kader van de ‘Boekenweek voor Jongeren’ lazen alle leerlingen van vwo 4 tijdens de lessen Nederlands het korte verhaal ‘You’re next’ van Chinouk Thijssen. Zij won met het boek ‘Gegijzeld’ de Prijs van de Jonge Jury 2022.

Op 20 september kwam Chinouk naar de bibliotheek in Weert. Leerlingen van vwo 4 konden zich hiervoor inschrijven. De lezing was volgeboekt: 127 leerlingen van onze school waren aanwezig. De avond werd gepresenteerd door twee leerlingen van vwo 6: Revi Boelen en Margot Feijen. Zij introduceerden Chinouk en hielden een interview met haar (à la College Tour). Tijdens dat interview stelden zij vragen die door leerlingen van vwo 4 tijdens de les bedacht waren. Revi en Margot hadden zich ontzettend goed voorbereid. Chinouk werd volop door hen uitgedaagd om veel over zichzelf te vertellen. Na het interview vertelde Chinouk nog over haar schrijfproces. Ook las ze nog een stuk voor uit haar boek ‘Museumnacht’.

Aan het einde van de avond konden leerlingen nog een boek of kaart laten signeren, of met Chinouk op de foto! Hiervoor stonden sommige leerlingen bijna een half uur in de rij! Dat zegt genoeg. We kijken terug op een zeer geslaagde avond.

Foto-3.jpg

Foto-1.jpg

Foto-4.jpg