Nieuws

Karlijn Van Lierop Nederlands Kampioen

26 januari 2016
Terug

LOOT-leerlinge Karlijn Van Lierop uit klas A2B wist zaterdag 23 januari jl. in Panningen op knappe wijze beslag te leggen op de nationale dubbel en enkel senioren titel voor C- speelsters. De Weertse Karlijn (13 jaar) uitkomend voor Anytime fitness Westa (Wessem) en tevens lid van Zuiderhuis/Megacles (Weert) wist met 3-2 te winnen van haar teamgenoot Vicky Schijven.


Sterk toernooi

Karlijn begon heel erg goed aan het toernooi. Ze wist in een poule van zes speelsters al haar wedstrijden eenvoudig te winnen daardoor plaatste ze zich meteen voor de kwartfinale. In de kwart en halve finale liet Karlijn zien dat ze al heel goed met druk om kan gaan en wist tegenstandsters Debbie Snoep (20 jaar) en Romy Vastenbrug (20 jaar) met respectievelijk 3-0 en 3-2 te verslaan. In de finale won Karlijn zoals eerder vermeld van haar teamgenoot Vicky Schijven. Karlijn begon zwak aan de wedstrijd en wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 winst en kroonde zich tot Nederlands Kampioen (senioren) voor C-speelsters.


Kampioen dubbel

Met die zelfde Vicky wist Karlijn op een zeer overtuigende wijze Nederlands Kampioen dubbel te worden. Ze wonnen in de finale met 3-0 van Janine Snoep (20 jaar) en Davine Snoep (22 jaar).

 

Nederlands Kampioenschappen voor B-speelsters

Karlijn heeft door winst op zaterdag haar B-licentie verdiend bij de dames en mocht op zondag tijdens de Nederlands Kampioenschappen B laten zien of dit terecht was. In een poule van vijf speelsters wist ze drie van de vier wedstrijden winnend af te sluiten waardoor ze op onderling resultaat eerste werd en zich knap plaatste voor de kwartfinale.

In de kwartfinale kwam ze de sterk spelende Roemeense Marianne Rolikova (latere winnares) uitkomend voor Hilversum tegen, ze verloor helaas in een spannende wedstrijd met 3-1. 


Leermoment

Voor Karlijn was de zondag een heel goed leermoment waar ze laat zien zich al goed staande te houden in de subtop van Nederland bij de dames. Dit geeft natuurlijk al aan dat ze goed bezig is om haar doel bereiken!

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!