Nieuws

Jald-Jetse geniet van elke seconde

26 januari 2016
Terug

Overal in Limburg, van noord tot zuid, zijn dagelijks de hallen en velden gevuld met jeugdige sporters. Kinderen die dromen van een grote carrière of die gewoon genieten van hun passie. Elke week brengt Dagblad de Limburger een junior in beeld. Vandaag: Jald-Jetse Deelstra (14) van Het College Weert.


Jeugd-NK handboogschieten

Zaterdagmiddag, 13.00 uur. HBS Ons Genoegen in Ysselsteyn is gastheer van het jeugd-NK handboogschieten. Op baan zeven is Jald-Jetse Deelstra (14) aan zet. Het talent van HBV St. Hubertus uit Stramproy, nog geen twee jaar geleden Nederlands kampioen bij de Aspiranten, probeert weer het maximale eruit te halen. Wat uiteraard niet altijd lukt.

„Mijn sterke punt is dat ik positief kan blijven. Als ik een slechte pijl heb geschoten, zit ik daar niet de hele wedstrijd mee.” Een goede eigenschap in een sport die volgens hem ‘70 procent mentaal’ is. „Je probeert anderen te overtreffen, maar ook jezelf te verbeteren. Daarbij ben je continu in strijd met jezelf. Want als iets ook maar een klein beetje verkeerd gaat, ben alleen jij daarvoor verantwoordelijk.” Op eigen kracht schopt Jald-Jetse het tot de kwartfinale. „Ook gewoon goed”, relativeert hij. „Het gaf een mooie kick. Ik heb van elke seconde genoten.”


Bron: Dagblad de Limburger. Bekijk hier het krantenartikel.