Nieuws

Het College wint regioprijs Fietsmodus Schoolchallenge

15 december 2016
Terug

Leerlingen verrast met schoolfeest Radio 538


Donderdag 15 december werden de leerlingen van Het College verrast met een wel heel bijzondere prijs. Een team van het ROVL maakte die dag bekend dat onze leerlingen de regioprijs van de Fietsmodus Schoolchallenge gewonnen hebben! Het College en in het bijzonder de Technasiumleeringen van leerjaar 2 namen door middel van een verkeersveiligheidsproject deel aan de challenge, waarbij de leerlingen een app installeerden waarmee ze konden registreren hoeveel kilometer ze ‘offline’ gefietst hebben. De regioprijs bestaat uit een officieel certificaat en…een schoolfeest ter waarde van maar liefst 5000 euro met radio 538 DJ’s!

Fietsmodus-app

Veel jongeren zijn tijdens het fietsen druk bezig met hun mobiele telefoon. Hierdoor vallen er jaarlijks honderden gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers. Bij 1 op de 5 fietsongelukken speelt smartphone gebruik een rol. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daarom eind 2014 een app geïntroduceerd waarmee jongeren door hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen kunnen sparen voor punten. De verzamelde punten kunnen worden verzilverd voor een kans op diverse prijzen. Om het gebruik van de app te stimuleren was het vanaf 3 oktober mogelijk om te sparen voor een kans op een geheel verzorgd en gratis 538 Schoolfeest. De leerlingen van Het College hebben voldoende smartphonevrije kilometers met elkaar gefietst en hebben een schoolfeest gewonnen! Het 538 schoolfeest bestaat uit een geheel verzorgd feest met DJ’s van 538, een MC, een podium, geluidsapparatuur en een lichtshow.

MG_6390.jpg

Samenwerking

De Fietsmodus-app en de 538-Schoolfeesten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslan, Gelderland, Groningen (provincie), Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Stadsregio Amsterdam, Utrecht (provincie) en Zuid-Holland.

Meer foto's van van de prijsuitreiking zijn te vinden in de fotogalerij. (foto's: Weert de Gekste en Ivo Hanssen)

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!