Nieuws

Het College Weert winnaar van Eureka!Cup

31 mei 2018
Terug

Op donderdag 24 mei hebben Lotte, Britt en Iris uit A2F van Het College uit Weert de eerste prijs gewonnen tijdens de Eureka!Day in Soest. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken waaraan leerlingen uit de gehele Benelux deelnemen. Tijdens de Eureka!Day presenteren de beste teams hun oplossing en ontwerpproces aan een deskundige jury. Daarnaast is er ook aandacht voor teamwork.


Onderzoeken & Ontwerpen

Gedurende acht weken zijn leerlingen van Het College tijdens de lessen Onderzoeken & Ontwerpen bezig geweest met opdrachten van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Samen met bedrijven en overheidsinstellingen worden ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren.


Winnaar

Lotte, Britt en Iris reisden met 16 medeleerlingen naar Soest af voor de Eureka-day. Hoewel de andere leerlingen niet in de prijzen zijn gevallen, hebben ze wel erg hun best gedaan. Samen hebben ze er een mooie dag van gemaakt in het Nationaal Militair Museum te Soest. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan hier het verslag van Lotte, Britt en Iris.


Verslag

De wekker ging al vroeg, want we moesten om 7.15 uur al bij de bus zijn. We vertrokken toen met vier andere groepjes van het College Weert naar Soest voor de Eureka!day. Bij aankomst moesten we onze poster ophangen bij ons standje. De eerste activiteit die we moesten doen was een teamworkopdracht van defensie, opdrukken, rennen en een code kraken. Ook waren er nog allemaal andere buitenactiviteiten te doen. Na de lunch gingen we ons idee presenteren en daarna onze procesposter. We hadden al een voorgevoel dat we het goed hadden gedaan, maar we wisten natuurlijk niet hoe goed de concurrentie was. Na lang wachten kwam uiteindelijk de prijsuitreiking. We waren lichtelijk gespannen, maar uiteindelijk werd er omgeroepen dat we gewonnen hadden! Het was een lange dag maar het was de moeite waard.

foto1_eureka.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!