Nieuws

Het College Weert winnaar van Eureka!Cup

11 mei 2017
Terug

Op woensdag 10 mei hebben Rolf, Joost en Mees uit klas A1A van Het College uit Weert de eerste prijs gewonnen tijdens de Eureka!Day in Soest. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken waaraan leerlingen uit de gehele Benelux deelnemen. Op de Eureka!Day waren maar liefst 210 teams met zo’n 800 leerlingen aanwezig. Met het bedenken en ontwerpen van een sorteermachine voor legoblokjes wisten de jongens het beste idee neer te zetten en daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Naast het winnende team wisten Eva, Janne en Lotte uit A1C met het ontwerp van een digitaal etiket voor Noodles in de top te eindigen.


Lego-sorteermachine

Rolf, Joost en Mees wisten met hun lego-sorteermachine de jury helemaal in te pakken. Ze kregen lovend jurycommentaar: ‘uitstekend teamwork, heel goed vooronderzoek, nagedacht over de verdere uitvoering binnen een bedrijf, innovatief en perfect uitgevoerd’. De leerlingen hebben allemaal een medaille in ontvangst mogen nemen en daarnaast een trofee voor de school. Daarnaast zijn ze uitgenodigd voor een bezoek aan de LEGO® Education Innovation Studio bij Saxion in Enschede.

lego.jpg


Technasium-opdracht 

Gedurende acht weken zijn leerlingen uit de brugklas van Het College tijdens de lessen Onderzoeken & Ontwerpen bezig geweest met opdrachten van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Samen met bedrijven en overheidsinstellingen worden ontwerp-opdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Voor de brugklassen waren er dit jaar twee opdrachten, namelijk het ontwerpen van een sorteermachine en het ontwerpen van een digitaal etiket.

Namens Het College waren er na voorrondes op school twee teams uit het eerste leerjaar van het vwo afgevaardigd voor twee verschillende ontwerpopdrachten. Beide teams hebben een prachtige prestatie laten zien ten aanzien van het ontwerpen van een product, het presenteren van hun proces en het teamwork.

Foto's van de Eureka!Day zijn te vinden in de fotogalerij.

eureka_meiden.jpg