Nieuws

Gouden Schoolkantine Schaal voor Het College

16 november 2023
Terug

Deze week hebben we het geweldige bericht ontvangen dat wij samen met onze nieuwe cateraar ROOTS Catering de Gouden Schoolkantine Schaal 2023 hebben verdiend!

Met deze schaal van het Voedingscentrum laten we zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht. We zetten hiermee een belangrijke stap richting een gezonde toekomst voor jongeren. Want uitdragen dat kiezen voor gezonde voeding normaal is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. In onze schoolkantine willen we het goede voorbeeld geven. De schaal krijgt binnenkort een mooie plek in de kantine.


Voorwaarden

Eén van de voorwaarden om de Gouden Schoolkantine Schaal toegekend te krijgen, is het aantrekkelijk en opvallend presenteren van gezonde en duurzame producten volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Met ons aanbod willen wij ze verleiden om gezonder te kiezen.


De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.