Nieuws

Excellente leerlingen naar TeenzCollege universiteit Maastricht

17 mei 2022
Terug

Voor de meivakantie namen enkele van onze leerlingen deel aan TeenzCollege aan de Universiteit van Maastricht. TeenzCollege is een Engelstalig programma voor ambitieuze en getalenteerde middelbare scholieren. Het uitgangspunt is leerlingen uit 4 en 5 VWO in een vroeg stadium kennis te laten maken met de academische denk- en werkwijze van de universitaire wereld.

Het grote thema “Oorlog en Geweld” wordt belicht vanuit een historisch, juridisch, sociologisch/economisch, psychologisch en genetisch perspectief. Vanuit vijf verschillende faculteiten van de Universiteit Maastricht worden lezingen en taken verzorgd over populisme, vluchtelingen, racisme, allianties, geld, macht en het kwaad. Het verleden dient daarbij als kapstok met als uitgangspunt: The past is never dead. It's not even past (William Faulkner).

Jaarlijks biedt het Begaafdheidsprofiel van Het College excellente leerlingen de kans om een paar middagen te studeren aan de Universiteit Maastricht. Het is een extra uitdaging naast hun schoolwerk.

Ook dit jaar waren de leerlingen erg enthousiast! Tijdens de Closing Ceremony presenteerden zij een poster met de resultaten van hun wetenschappelijk onderzoek. Ouders en familieleden, alsmede een afvaardiging van het Begaafdheidsprofiel van Het College waren als enthousiaste toeschouwers namens Het College aanwezig.

De bevindingen waren erg interessant en verrassend en werden met de nodige flair gepresenteerd. Faye, Rosa en Cian mogen dan ook erg trots zijn op het uitgereikte certificaat! In de bijlage het verslag dat zij schreven over hun ervaringen op het Teenz College.

WhatsApp-Image-2022-05-17-at-1-27-02-PM-3.jpeg

WhatsApp-Image-2022-05-17-at-1-27-01-PM.jpeg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!