Nieuws

Eva Smolenaars naar zeslandentoernooi

1 september 2015
Terug

Afgelopen zomervakantie heeft LOOT-leerlinge Eva Smolenaars uit klas V5E met de Nederlandse hockeyselectie onder 16 jaar deelgenomen aan het zeslanden toernooi in Bremen. Het was een geweldige ervaring en door de teamspirit wisten de meiden mooie resultaten te boeken. Een verslag van Eva leest u hier:


Bremen

We vertrokken op donderdag met de bus naar Bremen. Na ruim vier uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij het hotel. Daar lunchten we en zijn meteen gaan trainen. De vrijdag was onze rustdag. Dan zit je vooral in het hotel en ben je of op je kamer of samen met alle meiden spelletjes aan het spelen.


Eerste wedstrijd

Zaterdag was onze eerste wedstrijd. De dag ervoor hadden we met z’n allen nog eens goed besproken over hoe Spanje speelde en de zaterdag gebruikten we voor onze eigen tactiek. Ik vond het heel spannend om de wedstrijd te spelen. Ook mocht ik voor de eerste keer het volkslied zingen, wat ik ook een speciaal moment vond. We hebben de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 gewonnen! Iedereen in het team speelde evenveel en ik stond op het middenveld.


Het vervolg

De zondag speelden we tegen Engeland. Hier hebben we weer een bespreking gehad en daarna weer naar het veld toe. De wedstrijd tegen Engeland ging ook weer goed! We hebben daar met 5-1 van gewonnen! We speelden echt als een team en het verdedigen ging nu beter als tegen Spanje. De maandag was weer een rustdag. We hebben echt onze rust gepakt aangezien we twee wedstrijden achter de rug hadden en we er nog drie moesten spelen. Op dinsdag speelden we tegen België. We waren veel sterker en hebben toen ook met 8-0 gewonnen! Na de wedstrijd was iedereen ook heel erg blij. De dag erna speelden we tegen Ierland. Zij staan vooral bekend om het harde hockeyen, net zoals Engeland. In het begin hadden we moeite met Ierland, maar we bleven doorgaan en wonnen uiteindelijk met 7-1!


De finale

Duitsland, onze grootste concurrent, had ook gewonnen van België, Engeland en Ierland en gelijk gespeeld tegen Spanje. Dit betekende dat de laatste wedstrijd een finale zou worden tussen Nederland en Duitsland. Als wij zouden winnen of gelijk spelen zouden wij de winnaars zijn van het toernooi en als Duitsland zou winnen zouden zij het toernooi hebben gewonnen. Eerst hadden we nog een rustdag. Hier hebben we alles nog even goed doorgenomen om er zeker van te zijn dat we klaar waren voor de laatste wedstrijd.

De dag erna was de finaledag. Ik was net zoals alle andere meiden zenuwachtig, maar we hadden ook enorm veel zin om de wedstrijd te spelen en natuurlijk te winnen. Mijn ouders, zussen en oma waren er ook weer bij. We speelde de wedstrijd goed en we waren beter dan Duitsland. We hebben uiteindelijk gewonnen! We waren allemaal enorm blij. De groep was super en ik denk dat we gewonnen hebben doordat we echt een team waren.


Inmiddels zijn de selecties voor het Nederlands team onder 18 van start gegaan. Wij wensen Eva veel succes en hopen uiteraard dat ze een plekje binnen het nationaal team weet te bemachtigen!

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!