Nieuws

Certificaten EUMIND

29 maart 2018
Terug

Op woensdag 14 maart jl. heeft de netwerkdag van Eumind plaatsgevonden in Amsterdam. Onno van Wilgenburg van NUFFIC-TTO heeft daarbij aan de vertegenwoordigers van Het College certificates of excellence uitgereikt voor de online projecten Eumind 3Generations en Eumind Maths 2018. Het College Weert is één van de best presterende scholen op het terrein van deze Eumind online projecten en videoconferenties. De certificaten zijn uitgereikt voor de volgende projectgroepen:

  • Gender related roles
  • Mass media
  • School life
  • Spare time
  • Healthy life
  • Maths in nature
  • Maths in Sports
  • Maths in Kitchen

Leerlingen werken volgens een vast stramien aan dezelfde opdrachten als de leerlingen in India. Er worden onderzoeken gedaan, interviews gehouden en rapporten geschreven. Elke Nederlandse klas is gekoppeld aan 1 of meerdere Indiase scholen. Per schooljaar zijn er vervolgens een aantal video-conferences via Skype. Tijdens deze video-conferences maken de leerlingen kennis met elkaar en met elkaars cultuur. Daarnaast bevragen de leerlingen elkaar over de aanpak van het project, de opdrachten en de uitwerking daarvan. Het plan van aanpak, het proces en de resultaten worden gepost op een gezamenlijke website.

Onderdeel van dit project is dat de leerlingen elkaars uploads bekijken en vergelijken. Op de website komt vervolgens een reflectie op hun eigen functioneren binnen het project. Behalve de contacten via de videoconferences kunnen leerlingen ook via mail of social media in contact zijn.

Rianne Bruens en Sascha Engbersen begeleiden de leerlingen op een zeer professionele wijze. Het Eumind netwerk prijst zich gelukkig met de deelname van Het College Weert aan de activiteiten. Ludo Mateusen (Chair Eumind EU) en Rosanne Severs (Globi, legal body Eumind EU) feliciteren de leerlingen en de docenten namens het Eumind management in India en in Europa met het behalen van deze certificates.”

De projecten zijn gepubliceerd op: 

https://eumindmaths4weert.weebly.com
https://eumind3gen4cweert.weebly.com

Meer informatie over het EUMIND-project is hier te vinden: www.eumind.com. Bekijk hier ook de foto's van de videoconference van klas A2GH.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!