Nieuws

TTO-reis Dublin

17 juni 2024
Terug

Tijdens de Collegeweek zijn onze leerlingen van TTO leerjaar 3 afgereisd naar Ierland voor de jaarlijkse Dublinreis. Tijdens een intensief programma hebben zij kennisgemaakt met de Ierse taal, geschiedenis en cultuur. De leerlingen én begeleiders verbleven bij gastgezinnen, die in ieder geval in sommige gevallen deden terugverlangen aan het eten en de omstandigheden thuis. 

Het programma was erg afwisselend en vergde de nodige inspanning. Zo hebben we de indrukwekkende kliffen van het schiereiland Howth verkend tijdens een hike. Ook hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan verschillende musea, waaronder de Kilmainham Gaol – de gevangenis waar Ierse vrijheidsstrijders ter dood zijn veroordeeld. Na dagen met gemiddeld vijftien kilometer lopen, was er gelukkig ook tijd voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens de bioscoopavond. 

Leerlingen hebben daarnaast workshops hurling, Iers voetbal en Iers handbal gevolgd, volgens de traditionele regels van de Gaelic Athletic Association. Het Iers dansen zorgde voor de nodige hilariteit, omdat iedereen (inclusief begeleiding) vol overgave meedeed.

Deze reis was zonder meer een waardige afsluiting van drie jaar tweetalig onderwijs. We hebben ervan genoten!

Meer foto's van de Dublinreis zijn te vinden in de fotogalerij.

P1211512.jpg

 
P1211248.jpg