Nieuws

Begaafdheidsprofiel

1 oktober 2024
Terug

De afgelopen dagen stonden weer bol van activiteiten van het Begaafdheidsprofiel.


Visitatiestudiedag

Op dinsdag 24 september namen de coördinatoren van het Begaafdheidsprofiel deel aan een Visitatiestudiedag. Op 17 april 2025 wordt onze school namelijk gevisiteerd door een commissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen in Nederland. De voorbereidingen voor deze speciale dag zijn inmiddels gestart. We gaan medewerking vragen van ouders, leerlingen, collega's en directie in de aanloop naar de visitatie. Als we jouw hulp nodig gaan hebben, dan verneem je dat tijdig.


CBO-screening

Op vrijdag 29 september werd bij brugklasleerlingen van Het College en Koers met een VWO-advies of HAVO/VWO-advies de CBO-Groepsscreening afgenomen. Het was een intensieve ochtend waarna de leerlingen mochten gaan genieten van de kermis. De uitslagen van de screening worden met leerlingen en ouders besproken tijdens de leerling-oudergesprekken in november. 


Signaleringstool 

Tot slot: oud-leerling en HB-er Ryan Boskeljon heeft het Begaafdheidsprofiel benaderd vanwege zijn deelname aan het Honours Programme IMPACT van de Universiteit Tilburg. Hij ontwikkelde een signaleringstool om tijdig op te sporen waar de begeleidingsbehoefte van een leerling ligt. Deze 'Metacognitool' focust zich op de thema's plannen, doelen, leren, welzijn en sociaal.