Nieuws

Aanschaf grafische rekenmachine

14 juni 2022
Terug

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op het vwo wordt vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine.

De grafische rekenmachine die op onze school gebruikt wordt is TI-84 Plus CE-T (python edition) van het merk Texas Instruments vanaf versie OS 5.6.0.

Aanschaf

De TI-84 Plus CE-T (python edition) is onder andere te koop bij boekhandel Bruna te Weert (Markt 11-13, gelegen tegenover de Martinuskerk). De richtprijs is €125,00. Op het model zit middels de kassabon garantie.

Bij de eerste wiskundelessen in het nieuwe schooljaar wordt gebruik gemaakt van de grafische rekenmachine en daarom wordt er van de leerlingen verwacht dat ze bij aanvang van het nieuwe schooljaar over een grafische rekenmachine beschikken. De leerlingen die rekenen, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of bedrijfseconomie in hun vakkenpakket hebben, wordt geadviseerd de huidige rekenmachine te bewaren. Voor die vakken is de GR namelijk niet toegestaan.

Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

dr. ir.  R.W.M. Jeurissen, sectievoorzitter wiskunde
r.jeurissen@stichtinglvo.nl

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!