Nieuws

Winnaars tekenwedstrijd 'Prix de Pil'

23 mei 2024
Terug

Als voorzitter van de Rotary club Weert heeft onze oud-docente Mathilde Pil oook dit jaar aandacht geschonken aan het thema ‘kunst en het ontwikkelen van jong talent’ door de organisatie van de tweede editie van de kunstwedstrijd ‘Prix de Pil’. De winnaar, de leerling met het meest creatieve, originele schildering of tekening, ontvangt een geldprijs uit handen van Rotary Weert en Atelier Galerie Mathilde Pil.

Op zondag 19 mei jl. werd de winnaar, of eigenlijk de winnaars bekend gemaakt. Onze leerling Vega Wijen van het  tekencluster van VWO-4 wist gezamenlijk met Yeva Shytyk uit Oekraïne en Gilvan Junior Silva de Melo de prijs in de wacht te slepen. Van harte gefeliciteerd!

prixdepil05.jpg


Vega Wijen

Het werk van Vega is ongelooflijk knap geschilderd. Het portret laat ook de trekken zien van haar moeder en oma. Zo herkenbaar. Ze heeft zelf model gestaan en de foto's gebruikt voor dit werk. 

Vega over haar werk: "Het verhaal achter het schilderij is dat de virtuele wereld steeds echter wordt. Daardoor mixen de digitale wereld en de echte wereld steeds meer, waardoor we langzaamaan de realiteit aan het verliezen zijn. We kunnen namelijk steeds minder onderscheid maken tussen wat echt is of niet. Dit is ook bij het meisje dat uit de tv stapt. Ze ziet er zo echt uit, maar komt eigenlijk uit een virtuele wereld."

prixdepil03.jpg