Nieuws

Vmbo-leerlingen in Cranendonck halen hoogste examencijfers van heel Nederland

18 januari 2024
Terug

Op woensdag 17 januari 2024 plaatste het Eindhovens Dagblad de volgende publicatie: Met een gemiddelde van 7,0 hebben de vmbo'ers in de gemeente Cranendonck het afgelopen centraal schriftelijk eindexamen het beste gemaakt van heel Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs die deze site heeft geanalyseerd.
 
Het gemiddelde cijfer is gebaseerd op het centraal schriftelijk examen. Dit gemiddelde betreft het meest recente examen van 2023. Dit is het eerste jaar dat er geen versoepelingen meer gelden wegens coronamaatregelen. Van extra herkansingen of het wegstrepen van vakken was geen sprake. 

In de provincie Noord-Brabant komt het gemiddelde eindexamencijfer uit op een 6.4. Dit is gelijk aan het landelijke gemiddelde.

Als enige middelbare school in Cranendonck zijn wij onwijs trots op dit resultaat. Samen met onze medewerkers zetten we ons dagelijks in om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Een belangrijke pijler daarbij is leren in de praktijk. We vinden het enorm belangrijk dat lesstof ook begrijpelijk wordt gemaakt door samen te werken met het bedrijfsleven, organisaties en goede doelen. We zorgen voor een grote diversiteit aan projecten en proberen de weg naar het diploma toe zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. 

We blijven ons onverminderd inzetten voor mooie resultaten in 2024 (en de jaren daarna). 

Bron

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!